Χρυσός ξανά ο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο

Δεν έχει αντίπαλο ο Μίλτος Τεντόγλου. Σε όποια κατάσταση και να είναι κερδίζει. Είναι αθλητής-πρότυπο. Γεννημένος πρωταθλητής….

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε ξανά χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκόβης με επίδοση 8.22 μ. που πέτυχε από την πρώτη προσπάθειά του και υπερασπίστηκε τον παγκόσμιο τίτλου του στο μήκος, ενώ έδειξε ξανά σε όλο τον κόσμο ποιος είναι ο κορυφαίος….

Μεγάλος αντίπαλός του σήμερα ήταν ο Ιταλός Φουρλάνι που έκανε την ίδια επίδοση (8.22μ.), αλλά χαμηλότερα άλματα στις επόμενες προσπάθειές του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πέταξε στα 8.22 μ. με το πρώτο άλμα και έδειξε εξ΄αρχής τις διαθέσεις του… Ίδιο άλμα και από τον Ιταλό Φουρλάνι,  αλλά τον έφερε στη δεύτερη θέση.

Κι αυτό γιατί στην δεύτερη προσπάθειά τους ο Τεντόγλου έκανε 7.94μ ΄(μια προσπάθεια την οποία δεν έδειξε η ΕΡΤ που εκείνη την ώρα έπαιζε την κούρσα του Δουβαλίδη και του Τραίκοβιτς από την Κύπρο), ενώ ο Ιταλός 7.91μ.

Η τρίτη προσπάθεια του Τεντόγλου ήταν άκυρη, ενώ ο Ιταλός έκανε 7.86μ.

Στην τέταρτη προσπάθεια έγινε μάχη και η πρωτιά άλλαξε θέση.

Ο Φουρλάνι έκανε 8.10 μ. και πέρασε στην πρώτη θέση, αλλά ο Τεντόγλου απάντησε με 8.15μ. και βρέθηκε ξανά στην κορυφή.

Ο Ιταλός έκανε 8.04μ. στο πέμπτο άλμα, ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής είχε προσπάθεια στα 8.11μ.

O Μίλτος τσέκαρε το χρυσό στο τελευταίο άλμα όταν ο Ιταλός έκανε άκυρο  και ο Τεντόγλου πέταξε στο 8.10μ.

Στο τέλος έκανε και πλάκα στους δημοσιογράφους…

«Ήμουν χάλια. Ούτε στο χειρότερό μου εχθρό να αγωνίζομαι το πρωί. Προσπαθούσα, αλλά δεν έβγαινε επίδοση με τίποτα. Πολύ κακός αγώνας. Εγώ έχω ξανακερδίσει. Αυτοί είναι πιο πεινασμένοι. Εγώ πρέπει να βρώ την όρεξη να το ξανακάνω. Ένιωθα ότι ήμουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.Δεν με νοιάζει το χρυσό μετάλλιο. Αν ήταν απόγευμα θα μπορούσα μια καλύτερη επίδοση. Το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς θα είμαι πιο δυνατός» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Ήταν πολλοί Έλληνες και μ΄ευχαρίστησε, αλλά ο αγώνας ήταν χάλια» κατέληξε.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του στον ΣΕΓΑΣ:

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα