Δάσκαλος κλείδωσε 9χρονο στην τάξη και έφυγε – «Παιδιά θα μετρήσω μέχρι το τρία»

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Ρόδο αφού ένας δάσκαλος κλείδωσε 9χρονο στην τάξη και έφυγε από το σχολείο.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, το περιστατικό συνέβη σε Δημοτικό στην πόλη της Ρόδου. Γονείς καταγγέλλουν πως ο δάσκαλος είπε στα παιδιά μόλις χτύπησε το κουδούνι «θα μετρήσω έως το τρία και όποιος δεν έχει βγει έξω, θα τον κλειδώσω μέσα».

Ο 9χρονος μαθητής δεν πρόλαβε να βγει από την τάξη και ο δάσκαλος κλείδωσε την αίθουσα, σύμφωνα με τους γονείς και παρέδωσε τα κλειδιά στη διεύθυνση.

Για περίπου 20 λεπτά καταγγέλλουν οι γονείς ότι έμεινε το παιδί τους μέσα στην τάξη, φωνάζοντας για να του ανοίξουν, ενώ αποπειράθηκε να βγει και από το παράθυρο της τάξης του, όμως αυτή βρίσκεται στο δεύτερο όροφο και το παιδί φοβήθηκε να κάνει την όποια κίνηση να εξέλθει από εκεί!

Η δασκάλα των Γερμανικών άκουσε τις φωνές του παιδιού και εν τέλει του άνοιξαν για να βγει έξω. Σε κατάσταση σοκ περιέγραψε στους γονείς του τι συνέβη και με τη σειρά τους ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου.

Επίσης οι γονείς κατέθεσαν μήνυση κατά του δασκάλου με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα, μέχρι τη διενέργεια προανάκρισης για την υπόθεση.

Από την πλευρά του ο δάσκαλος αρνείται όσα του καταλογίζονται, ισχυριζόμενος πως δεν κατάλαβε ότι ο 9χρονος ήταν μέσα στην τάξη και γι αυτό την κλείδωσε. Ο ίδιος αναφέρει ότι το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα για ελάχιστα λεπτά και πως επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς για να τους εξηγήσει τι είχε συμβεί και να τους ζητήσει συγγνώμη.

Με εντολή του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, απομακρύνεται από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, ο δάσκαλος που την Παρασκευή, 7 Ιουνίου κλείδωσε μαθητή στην αίθουσα της τάξης με τη λήξη των μαθημάτων. Παράλληλα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου άμεσα έδωσε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Του θέματος έχει επιληφθεί και η Δικαιοσύνη μετά την προσφυγή του γονέα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα