Οικονόμου: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο από το κύμα ανατιμήσεων»

Τι είπε για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Για την πανδημία, την  οικονομία, αλλά και τα πανεπιστήμια μίλησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.  

Αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων, τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει προς ώρας λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων. Για τον εμβολιασμό των συμπολιτών άνω των 60 ετών υποχρεούνται να κάνουν τον εμβολιασμό μέχρι την 16η Ιανουαρίου. Απόφαση που αφορά την προστασία της δικής τους ζωής. Δεν υπάρχει προαιρετική υποχρεωτικότητα. Από τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.

 

Μιλώντας για το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι «μόλις 2 στα 80.000 τμήματα έχουν κλείσει», ενώ όσον αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών, τόνισε ότι δεν θα υπάρξει παράταση, καλώντας παράλληλα όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί να το πράξουν.

«Η κυβέρνηση έχει ήδη προετοιμαστεί για αρρυθμίες λόγω ενδεχόμενων απουσιών με προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών, μεταθέσεις και μέσω τηλεκπαίδευσης», είπε.

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στο θέμα των πανεπιστημίων είπε ότι «η βούληση της κυβέρνησης για την ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος προς αυτή την κατεύθυνση».

«Πρώτη φορά υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στα Πανεπιστήμια», τόνισε.

Για τις ανατιμήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι οι ανατιμήσεις και η αύξηση του πληθωρισμού είναι παγκόσμιο φαινόμενο σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες των ανατιμήσεων.

«Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα έχει βρεθεί στο πλευρό της κοινωνίας. Τον Ιανουάριο δώσαμε 400 εκ. ευρώ για την υποστήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων» είπε προσθέτοντας ότι «λαμβάνουμε μέτρα για τη σωστή λειτουργία της αγοράς».

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο από το κύμα ανατιμήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά .

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα