Δεκάδες νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας στην Ευρώπη

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, εκ των οποίων οι έξι στη Γερμανία, από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη βορειοδυτική Ευρώπη.

Ειδικότερα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητό τους καταπλακώθηκε από δέντρο στο Γκελσενκίρκεν της δυτικής Γερμανίας, ενώ δύο παιδιά που επέβαιναν στο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν. Δύο ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βορειοδυτική Γερμανία από την πτώση δέντρων πάνω στα αυτοκίνητά τους, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Επίσης, ένας ψαράς και ένας ναύτης σκοτώθηκαν σε διαφορετικά ναυτικά ατυχήματα.

Στη Βρετάνη της δυτικής Γαλλίας μία γυναίκα παρασύρθηκε από τα κύματα, ενώ δύο ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ολλανδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνεμοι στη βόρεια Γαλλία και την Ολλανδία έπνεαν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ στη Βόρεια Θάλασσα η ταχύτητά τους έφθασε τα 191 χιλιόμετρα την ώρα.

Στο Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας μία 17χρονη καταπλακώθηκε από δέντρο που έπεσε πάνω στο τροχόσπιτο, στο οποίο διέμενε με την οικογένειά της, καθώς στο σπίτι τους πραγματοποιούνταν επισκευαστικές εργασίες. Τέλος, ένας άνδρας και μία γυναίκα σκοτώθηκαν όταν παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια μετά την έκρηξη υγραερίου που προκάλεσε ξεριζωμένο δέντρο στο Ονσλοου του δυτικού Λονδίνου.

Διαβάστε επίσης