Δέκαετης κάθειρξη στον Ν. Γοργία για την εξαπάτηση του Κ. Αγγελόπουλου

Σε κάθειρξη δέκα ετών με αναστολή  καταδικάστηκε ο δικηγόρος  Αθηνών Νικόλαος Γοργίας για  κακουργηματική  απάτη 27,3 εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με ομόφωνη απόφασή  του έκρινε ότι ο  δικηγόρος από το 1998 έως το 2007 απέσπασε από τον Κ. Αγγελόπουλο 27,3 εκ. ευρώ , εξαπατώντας τον ότι διεξήγε για λογαριασμό του δίκες στη Γερμανία ή ότι είχε επενδύσει χρήματά του σε ακίνητα, ενώ στην πραγματικότητα ενθυλάκωνε τα χρήματα ο ίδιος.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Ν. Γοργία να του αναγνωριστούν  ελαφρυντικά και του επέβαλε  την ανώτατη ποινή που προβλέπει  ο νόμος, αφού δέχτηκε ότι ο  δικηγόρος διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και έχει σταθερή ροπή στην τέλεση τέτοιων πράξεων. Ωστόσο χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του Ν. Γοργία υπό τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοσίας 100 χιλ. ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό  Τμήμα της κατοικίας του στο Παλαιό Ψυχικό μία φορά τον μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η ποινική  διαδικασία εις βάρος του Ν. Γοργία άνοιξε μετά μήνυση του Κων/νου Αγγελόπουλου εναντίον του πρώην δικηγόρου του τον Δεκέμβριο του 2007.

Διαβάστε επίσης