Δεν απάντησε στα ερωτήματα του Άδωνι ο Πάνος Καμμένος

Με αναφορές στο παρελθόν, ευφυολογήματα, λίγο ποδόσφαιρό και πολύ δόση από το «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε απάντησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στα ερωτήματα που έθεσε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τις τηλεφωνικές συνομιλίες του υπουργού με βαρυποινίτη για υπόθεση ναρκωτικών.

Ο κ. Καμένος έκανε αναφορές στον Κοσκωτά, στην ιστορία του εμπορίου ναρκωτικών, αλλά για την ουσία της καταγγελίας εναντίον του το μόνο που είπε ήταν ότι τηλεφωνήθηκε πολλές φορές με τον υπόδικο «γιατί εκείνος με πήρε πολλές φορές τηλέφωνο; Γιατί αργούσε να πάει ο εισαγγελικός λειτουργός, γιατί φοβόταν για την οικογένειά του…».

Σε ότι αφορά την εμπλοκή του στην υπόθεση ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι ήταν υποχρεωμένος να το κάνει. «Να ακολουθήσω τον νόμο. Το πρόσωπο που εμπλέκει ο ισοβίτης είναι πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες. Ενημερώθηκα ότι ο πολιτικός έχει δικαίωμα να επικοινωνήσει με ισοβίτη και δικαίωμα να το πράξει όταν κινδυνεύει η ζωή του. Το ρώτησα σε δικαστή».

Στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του ο κ. Καμμένος επιχειρούσε να «δικάσει» τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη για υποθέσεις του που εκκρεμούν, να εμπλέξει τη Νέα Δημοκρατία και την οικογένεια Μητσοτάκη, χωρίς ωστόσο να παραθέτει στοιχεία, αλλά περιοριζόμενος σε γενικόλογες κρίσεις.

Επί της ουσίας δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που έθεσε ο καταθέτων την ερώτηση Άδωνις Γεωργιάδης, εκθέτοντας τον εαυτό του, αλλά και την κυβέρνηση.

Ο κ. Καμμένος αρκέστηκε στη διατύπωση κατηγοριών ότι «Έχουμε ξεκάθαρη στήριξη ενός υπόπτου για τέσσερεις υποθέσεις», ότι «Βοά η κοινωνία για τις σχέσεις Μαρινάκη – Μητσοτάκη», ότι ναι μεν δεν ποινικοποιούμε τις κοινωνικές σχέσεις, αλλά «Ένα πράγμα δεν μπορείτε, όταν φίλοι σας ελέγχονται για σοβαρά αδικήματα, να μπαίνετε μπροστά και να τους παρέχετε ασυλία».

Και για να δημιουργήσει προφανώς εντυπώσεις έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι «Δεν θα επιτρέψουμε να κάνει τον Παναθηναϊκό θυγατρική του Ολυμπιακού».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα