Τσακαλώτος και Φίλης: «Δεν θέλουμε καρεκλοκένταυρους, ψηφοφόρους θέλουμε»

Μήνυμα της εσωτερικής αντιπολίτευσης στον Τσίπρα να ξεχάσει την άνευ όρων διεύρυνση στον ΣΥΡΙΖΑ

Πριν καλά-καλά αναλάβουν το έργο των «παιδονόμων» οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Όλγα Γεροβασίλη στον ΣΥΡΙΖΑ για να βάλουν σε τάξη όσους διαφοροποιούνται και διαφωνούν δυνατά με την διεύρυνση του κόμματος, ήρθαν τα πρώρα χτυπήματα στο αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα.  

Και δεν μιλάμε για μικρής έντασης χτυπημάτων. Τα χτυπήματα προήλθαν από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το Νίκο Φίλη, οι οποίοι στόχευσαν στο κέντρο και οι κουβέντες χτύπησαν στο δόξα πατρί. Ο μεν πρώην υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι αυτός και οι σύντροφοι του δεν θα ανεχθούν ένα προσωποπαγές κόμμα. Επί της ουσίας ήταν η δεύτερη φορά που απέστειλε μήνυμα στον Τσίπρα. Του επεσήμανε αφενός μεν ότι δεν είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου και αφετέρου δε πως είναι έρμαιο των ΜΜΕ που προσπαθούν να τον πείσουν ότι είναι και πρέπει να συμπεριφέρεται ως τους ηγέτες του παρελθόντος που κατά τον κ. Τσακαλώτο.

«Τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να πείσουν τον Αλέξη να συμπεριφέρεται σαν τους ηγέτες του παρελθόντος. Αγνοούν ότι στις αποσκευές της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς υπάρχει έντονα η κριτική στην προσωπολατρία και κυρίως στις συνέπειές της. Δεν θυμούνται ότι στον χώρο μας η προσωπολατρία δεν βρίσκει γόνιμο έδαφος. Φυσικά δεν υποτιμώ τη συμβολή των προσωπικοτήτων, όμως το αρχηγικό κόμμα είναι στα αζήτητα της Ιστορίας», είπε σαφέστατα ο κ. Τσακαλώτος και επί της ουσίας όχι μόνο αποδόμησε το αφήγημα της ηγετικής ομάδας, ότι ο Τσίπρας είναι ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου και πρέπει να ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης.

Ανάλογη ήταν και η παρέμβαση του Νίκου Φίλη, όποιος όλους αυτούς που είναι στην ηγετική ομάδα τους υποδέχθηκε στην Ανανεωτική Αριστερά και τους έμαθε την πολιτική. Και όπως μπορεί να κατανοήσει ο καθένας δεν έχουν το ανάστημα να τον καλέσουν για εξηγήσεις. Και όπως είπε ο κ. Φίλης το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η διεύρυνση, η οποία έτσι κι αλλιώς σε επίπεδο ψηφοφόρων έχει επιτευχθεί, αλλά το επανασυστηθεί στην κοινωνία και να πείσει ακόμη περισσότερους να συνταχθούν. Και φυσικά όπως λένε στις μεταξύ τους συζητήσεις όλοι οι διαφωνούντες με την δίχως όρους διεύρυνση «δεν έχουμε ανάγκη από καρεκλοκένταυρος, αλλά το να παραμείνουν οι δανεικοί ψηφοφόροι από όμορους χώρους». Και όπως υποστηρίζουν αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν η ηγετική ομάδα ακολουθεί ιδέες και σκέψεις ανθρώπων που πλήγωσαν το κόμμα, όπως ήταν ο Παππάς, ενώ και με την αξιοποίηση στελεχών, όπως η Τζάκρη, που έχουν μεσάνυχτα από την ιδεολογική τοποθέτηση της ανανεωτικής αριστεράς.

Όπως, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό τόσο οι «53», όσο και τα ιστορικά στελέχη δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτρέψουν την διεύρυνση άνευ όρων που επιθυμεί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όπως επισημαίνουν «Ορισμένοι μάς καλούν να εγκαταλείψουμε την ταυτότητα μας και να υιοθετήσουμε την παλιά, της παλαιοκομματικής δικομματικής εναλλαγής. Αυτή δηλαδή που δεν δούλεψε και που ο κόσμος αποδοκίμασε και εγκατέλειψε. Το θέμα είναι να ορίσουμε τι είναι ριζοσπαστικό στο σήμερα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα