«Δεν είναι καλό να κρύβουμε την ήττα μας»

«Υπάρχει μια ήττα και δεν είναι καλό να το κρύβεις» ομολόγησε μιλώντας στον ρ/σ Real fm ο τέως υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας έτσι την αποτυχία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους που οδήγησε σε ένα νέο βαρύτατο μνημόνιο.

Παράλληλα, αναφερόμενος στα εσωκομματικά τραύματα, χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» το γεγονός ότι δεν έγινε συνέδριο πριν από τις εκλογές. Στη συνέντευξη του, ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε την άποψή του ότι «όσοι έχουν πολλές προτεραιότητες είναι το ίδιο με αυτούς που δεν έχουν καμία προτεραιότητα», σημειώνοντας ταυτόχρονα πως «Εκτός από το μνημόνιο πρέπει να έχουμε 4-5 αιχμές ως κοινωνία για να αφήσουμε το αποτύπωμά μας ότι υπάρχουν και διαφορετικές κυβερνήσεις».

Σύμφωνα με τον τέως υπουργό Οικονομικών «υπάρχουν πράγματα που μπορείς να πολεμήσεις και εντός του μνημονίου: κόκκινα δάνεια, πράγματα στην Υγεία, στην Παιδεία… και θα ήμουν περήφανος αν υπήρχε κυβέρνηση της αριστεράς με 4 πράγματα για να μας θυμάται ο κόσμος». Ερωτηθείς για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν είναι χώρος των εύκολων λύσεων αυτός που αντιπροσωπεύω. Χρειάζεται αναστοχασμός και χρόνος. Εγώ δεν είμαι πολιτικός κατά επάγγελμα. Χρειάζεται ένα νέο αφήγημα, μια στρατηγική που μπορεί να δουλεύει προς την αναδιανομή του εισοδήματος».

Τέλος, στο ερώτημα με ποιους θα κυβερνήσει ο Αλέξης Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, απάντησε πως «εγώ θέλω αντιπαραθέσεις πάνω στα επιχειρήματα».

Διαβάστε επίσης