“Δεν είναι κατάσχεση, είναι αφαίρεση (πάλι καλά που δεν είπαν για απαλλοτρίωση)”

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν και οι πλειστηριασμοί για χρέη στο δημόσιο και με την εφορία να αδειάζει με ρυθμούς πολυβόλου ακόμη και τα ελάχιστα ευρώ που βρίσκει σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπάρχουν κάποιοι στην κυβέρνηση που κάνουν πλάκα με το συγκεκριμένο ζήτημα, προσπαθώντας στις δηλώσεις τους να ωραιοποιήσουν την κατάσταση. Φυσικά οι περίεργοι ομολογουμένως αυτοί τύποι αδυνατούν να κατανοήσουν την αγωνία και τον πόνο χιλιάδων συμπολιτών μας απλά και μόνο για να αποδείξουν ότι είναι κομματικά νομιμόφρονες.

Προφανώς οι κύριοι αυτοί δεν λένε τα ίδια όταν βρίσκονται με κόσμο και απλά ρίχνουν τις ευθύνες στους προηγούμενους. Ευτυχώς που υπάρχουν τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα για να μαθαίνει ο κόσμος και οι ψηφοφόροι την δράση τους και τα λεγόμενα τους.

Και φυσικά δεν μιλάμε μόνο για τον Δημήτρη Γάκη, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τα Δωδεκάνησα, που βρήκε την ευκαιρία για να κερδίσει τα τρία λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν. Αλλά και για τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος προφανώς από το χαστούκι της απόσυρσης του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς, αποφάσισε να το ρίξει έξω για να ξεφύγει από τον πόνο του.

Έτσι ασχολήθηκε με τις κατασχέσεις, υποστηρίζοντας ότι αυτό που κάνει η εφορία με τα χρήματα στους λογαριασμούς των οφειλετών «δεν είναι κατάσχεση λογαριασμού νομικά γιατί κατάσχεση σημαίνει ότι βγαίνει μια δικαστική πράξη». «Προφανώς όταν χρωστάει κάποιος πρέπει κάπως και η πολιτεία να τα παίρνει» πρόσθεσε ο κ. Τσιρώνης προσθέτοντας ότι «υπάρχει ο λογαριασμός ο ακατάσχετος ώστε να προστατευθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι».
«Δεν είναι κατάσχεση;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι, «πέστε το όπως θέλετε» απάντησε ο κ. Τσιρώνης.
Σημείωσε, τέλος, ότι αυτό που συμβαίνει είναι «μπαίνουν 2.000 ευρώ από τον μισθό μου, χρωστάω 1.500 στην εφορία και μου τα παίρνει». Βέβαια ας πει κάποιος στον κ. Τσιρώνη που παριστάνει και τον υπουργό, ότι 2.000 μισθός στην αγορά τον ψάχνεις με το κιάλι. Και ότι οι κατασχέσεις δεν γίνονται μόνο σε υψηλόμισθους, αλλά και σε χαμηλόμισθους (που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων επί ημερών Τσίπρα) και σε χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο Γάκης

Βέβαια τον χορό των ανόητων δηλώσεων τον άνοιξε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, ο οποίος έδωσε μία διαφορετική οπτική στο θέμα των κατασχέσεων, που έχουν πάρει τραγικές διαστάσεις εξαιτίας της αδυναμίας των φορολογούμενων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

«Δεν υπάρχουν κατασχέσεις», είπε, αλλά «αφαίρεση χρημάτων από λογαριασμούς». Ο κ. Γάκης επίσης υποστήριξε: «Μην το λέτε έτσι, άλλο είναι κατάσχεση. Κατάσχεση σημαίνει σου παίρνω χρήματα»  και πρόσθεσε «άλλο κατάσχεση χρημάτων, άλλο σου κλείνω το λογαριασμό».

«Μιλάμε για δέσμευση χρημάτων από λογαριασμό» τόνισε και εξήγησε ότι υπάρχουν και ακατάσχετοι λογαριασμοί από τους οποίους δεν αφαιρούνται χρήματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα