Δεν μπορούν τα παλικάρια της ΕΠΟ να βρουν διαιτητές της προκοπής

Έχει ζητήσει η Ομοσπονδία διαιτητές για το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ ή περιμένει να «μπλοκαριστούν» όλοι;

Δεν μπορούν τα παλικάρια της ΕΠΟ να βρουν διαιτητές της προκοπής από το εξωτερικό για τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Με εξαίρεση τον elite Σοάρες στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός, oι μέχρι τώρα ξένοι που έχουν διευθύνει παιχνίδια της Super League είναι πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΚΕΔ, στην εξεύρεση ξένων διαιτητών, φαίνεται άλλωστε και από τις μέχρι τώρα περιορισμένες επιλογές. Στα πέντε ντέρμπι με ξένους διαιτητές, βρέθηκαν δύο Πορτογάλοι, δύο Ιταλοί και ένας Σουηδός. Μόνο τρεις Ομοσπονδίες έχουν στείλει διαιτητή τους. Το ταμείο είναι αρνητικό καθώς ΑΕΚ – Ολυμπιακός ήταν ο Πορτογάλος Σοάρες (elite), Παναθηναϊκός – ΑΕΚ ο Ιταλός Σότσα (β΄κατηγορίας), Ολυμπιακός – Άρης ο Σουηδός Αλ Χακίμ (α’ κατηγορίας), Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ ο Πορτογάλος Μαρτίνς (α’ κατηγορίας) και Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ορίστηκε ο Ιταλός Μαρέσκα (β’ κατηγορίας).

Οι elite διαιτητές έχουν εξαφανιστεί και αυτό δεν έχει να κάνει προφανώς με το πρόσωπο του προέδρου της ΚΕΔ. Η ΕΠΟ τρώει… πόρτα. Αναρωτιέται κανείς ωστόσο με τι ρυθμούς κινείται. Έχει ζητήσει ήδη ξένους διαιτητές για το επόμενο ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ που θα γίνει τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου; Βολεύει πολύ η μέρα για να βρεθεί Elite διαιτητής. Καλό θα είναι η Ομοσπονδία να δημοσιοποιήσει την αλληλογραφία που έχει στείλει για το συγκεκριμένο ματς. Και τότε θα βγουν ασφαλέστερα συμπεράσματα για το ποιοι είναι αυτοί που βάζουν εμπόδιο στην εύρεση ικανών διαιτητών γιατί προτιμούν… άλλα κόλπα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα