«Δένουν» τις κατηγορίες με μαρτυρίες – σοκ θυμάτων

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια των δύο ανακριτριών . Ανάμεσα τους οπτικό υλικό που δείχνει εκπαίδευση μελών με αληθινά όπλα παρουσία βουλευτή του κόμματος αλλά και ηχογραφημένες συνομιλίες -φωτιά στις οποίες ακούγεται και ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος.

Στενεύει ο ανακριτικός κλοιός γύρω από υψηλόβαθμα στελέχη και μέλη της «Χρυσής Αυγής» καθώς μέρα με την ημέρα οι δυο ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεση ,Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, συγκεντρώνουν καταθέσεις μαρτύρων με στοιχεία – σοκ για τη δράση μελών της, στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο.

Η ανάκριση για την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής» βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη καμπή, καθώς “ορυμαγδός νέως στοιχείων¨, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά έγκυρη δικαστική πηγή , διαβιβάζονται στις δυο ανακρίτριες, εξέλιξη που οδήγησε χθες στη χορήγηση νέας προθεσμίας για τις 11 Ιανουαρίου στους τρεις βουλευτές του κόμματος που επρόκειτο να απολογηθούν για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τους Στάθη Μπούκουρα, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Γιώργο Γερμενή, για τους οποίους ανακρίτριες και ο εισαγγελέας κ. Ισίδωρος Ντογιάκος θα αποφασίσουν μετά το τέλος των απολογιών τους, αν θα προφυλακιστούν ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι με ή χωρίς όρους.

Ωστόσο, εκτός από νέο οπτικό και ακουστικό υλικο, το περιεχόμενο του οποίου σοκάρει, καθώς “δένει” την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης  συνδέοντας ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής με συγκριμένα σοβαρά αδικήματα που λεχουν κατα καιρούς διαπρχθέι από μέλη της οργάνωσηςμ συγκλονιστικά είναι και τα στοιχεία που παραθέτουν για τη δράση της «Χρυσής Αυγής» μάρτυρες που καλούνται να καταθέσουν στις δυο ανακρίτριες. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει στην κατάθεσή του γιατρός, μέλος των Γιατρών του Κόσμου, ο οποίος συμμετάσχει εθελοντικά σε πολυϊατρείο της οργάνωσης που περιθάλπει ασθενείς χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας- ανάμεσά τους και αλλοδαπούς.

Στην κατάθεσή του στις κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου, ο μάρτυρας καταθέσει ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έχει αλλάξει η «φυσιογνωμία» των επιθέσεων σε αλλοδαπούς. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οργανωμένες ομάδες που κινούνται με μηχανές μικρού κυβισμού, σε ομάδες των πέντε ή περισσοτέρων ανθρώπων, ομοιόμορφα ντυμένων με μαύρες μπλούζες, επιτίθενται σε μεμονωμένους μετανάστες που μαζεύονται σε κάδους σκουπιδιών. Χρησιμοποιούνται όπως προκύπτει από την καταγραφή αιχμηρά αντικείμενα π.χ. μαχαίρια, ρόπαλα του μπέιζμπολ, σιδερογροθιές, και κατά τη γνώμη μου υπάρχει εμφανής η προσπάθεια αποτύπωσης σημαδιών. Επιθέσεις γίνονταν το τελευταίο καιρό κυρίως στην περιοχή της πλατείας Αττικής με σπασμένα μπουκάλια μπύρας. Τα πλήγματα ήταν σε όλο το σώμα ακόμη και στο πρόσωπο με στόχο, κατά τη γνώμη μου, όχι την προσπάθεια αφαίρεσης ζωής αλλά τη δημιουργία μόνιμων βλαβών»!

Ενδεικτικά, των …μεθόδων που ακολουθούσαν τα μέλη της οργάνωσης απέναντι στους αλλοδαπούς είναι και τα όσα αναφέρει στην κατάθεσή του ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος Ναϊμ Ελγαντούρ. «Στην Καλλιθέα μέλη της Χ.Α μαχαίρωσαν οκτώ περίπου Αιγυπτίους. Τα θύματα όμως παρότι πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα να υποβάλλουν μήνυση, διώχθηκαν από τους αστυνομικούς, πους τους τραβούσαν συγχρόνως βίντεο από το κινητό τους τηλέφωνο απειλώντας τους ότι θα στείλουν τα βίντεο στη ΧΑ», κατέθεσε ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης.

Συγκλονιστική, είναι όμως και η δράση του φερόμενου ως «πυρηνάρχη του Πειραιά», ο οποίος μετά την απολογία του – για τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση αλλά της εκβίασης κρίθηκε προφυλακιστέος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος πωλούσε προστασία σε ιδιοκτήτες καταστημάτων και εκείνοι δεν είχαν μετρητά να τον πληρώσουν εκείνος δέχονταν «τα εμπορεύματά τους, όπως χρυσά κοσμήματα, είδη ένδυσης ακόμη και είδη αλιείας». Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, οι δυο ανακρίτριες αναφέρουν ότι οι πράξεις του αυτές ήταν «κατ’ επάγγελμα» και έλαβαν χώρα το διάστημα από την 1.1.2009 έως τις 20.9.2013.

Διαβάστε επίσης