Διχογνωμία στους Διοικητικούς Δικαστές, ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Δύο ανακοινώσεις από την Ένωση Δικαστών - Δύο μέλη διαφοροποιούνται πάνω στους χειρισμούς του θέματος αυτού

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωση Διοικητικών Δικαστών εξέδωσαν δύο ανακοινώσεις, η μια είναι της πλειοψηφίας και η δεύτερη είναι δυο μελών του Δ.Σ. τα οποία διαφοροποιούνται πάνω στους χειρισμούς του θέματος αυτού.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΔΔ, υπό τον πρόεδρο της Παναγιώτη Δανιά σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, με αφορμή τη συμπλήρωση έτους από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, εκφράζει τη συμπαράστασή της στους συγγενείς των θυμάτων, τον πόνο και την οδύνη των οποίων συμμερίζεται απόλυτα.

Ως ένωση δικαστικών λειτουργών παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης και, όπως και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, προσβλέπει στην πλήρη διερεύνησή της από ποινική, αστική και διοικητική άποψη και στην απόδοση, αντιστοίχως, ευθυνών.

Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζει την ακλόνητη εμπιστοσύνη της στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη».

Από την άλλη πλευρά δυο μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, οι Βασίλης Φαϊτάς και Βανέσσα-Παναγιώτα Ντέγκα σε κοινή δήλωσή τους επισημαίνουν ότι «η δημόσια τοποθέτηση του Προέδρου της Ένωσης Παναγιώτη Δανιά κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Λάουρα Κοβέσι, σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, δεν εξυπηρετεί την υπόθεση της αναζήτησης της αλήθειας, σε μια περίοδο που οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν παραβιάσεις του κράτους δικαίου και συγκαλύψεις» και προσθέτουν:

«Η δήλωση αυτή, απαξιωτική για την απώλεια των συγγενών των θυμάτων, δεν απηχεί τη θέση των διοικητικών δικαστών, που στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για πλήρη διελεύκανση του εγκλήματος και απόδοση όλων των ευθυνών που προκύπτουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα