Διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ η Κέιτι Λεντέκι στα 1.500 μέτρα ελεύθερο γυναικών

Η Κέιτι Λεντέκι διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 1.500 μέτρα ελεύθερο γυναικών σε 25αρα πισίνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης στο Τορόντο, βελτιώνοντας το προηγούμενο (15:18.01) που είχε σημειώσει η Γερμανίδα Σάρα Βέλμπροκ, κατά σχεδόν 10 δευτερόλεπτα.

Η Λεντέκι, 10 φορές Ολυμπιονίκης, κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και να φτάσει στο εκπληκτικό ρεκόρ σε χρόνο 15:08.24, ο οποίος ήταν περισσότερο από 40 δευτερόλεπτα ταχύτερος από εκείνον της δεύτερης Μπεατρίζ Ντιτζότι από τη Βραζιλία (15:48.82).

«Ήταν η πρώτη μου φορά που κολύμπησα αυτό το αγώνισμα σε 25αρα πισίνα και δεν ήξερα τι να περιμένω», είπε η Λεντέκι. «Το ρεκόρ είχε σημειωθεί μετά από μία φανταστική εμφάνιση της Σάρα και είμαι χαρούμενη που κολύμπησα τόσο γρήγορα», πρόσθεσε η Αμερικανίδα, Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια πρωταθλήτρια σε 50αρα πισίνα στην απόσταση.

Η Βέλμπροκ είχε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ σε 25αρα πισίνα 15:18.01 από το 2019.

«Δεν το είχα ως στόχο να σπάσω το παγκόσμιο ρεκόρ. Πραγματικά δεν ήξερα τι να περιμένω, αυτή ήταν η πρώτη μου συνάντηση στη σεζόν», δήλωσε η 25χρονη Λεντέκι. «Ήξερα ότι το ρεκόρ ήταν εφικτό μόνο με βάση κάποια πράγματα που έχω κάνει στην προπόνηση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα