Διεθνής πρωτιά για την Intralot

Η Intralot είναι η πρώτη εταιρεία του κλάδου παγκοσμίως που λαμβάνει την πιστοποίηση «GSA Point to Point SOAP/HTTPS Transport and Security Specification» από τον διεθνή οργανισμό Gaming Standards Association (GSA) για το σύστημα διασύνδεσης και εποπτείας βιντεολόττο, «iGEM» και μία από τις δύο εταιρείες διεθνώς που πετυχαίνει την πιστοποίηση για τη συμμόρφωση του συστήματός της με το πρότυπο «GSA Game to System (G2S) Message Protocol».

Ειδικότερα, το iGEM είναι ένα σύστημα που υποστηρίζει πολλαπλά πρωτόκολλα επικοινωνίας και επιτρέπει την παράλληλη υποστήριξη μίας ευρείας γκάμας μηχανών βιντεολόττο μέσω της χρήσης καινοτόμων μετατροπέων πρωτοκόλλων. Η πλήρης έκδοση του συστήματος περιλαμβάνει μία σειρά από λειτουργίες, όπως έλεγχο και εποπτεία των τερματικών βιντεολόττο σε πραγματικό χρόνο, παραμετροποίηση μηχανών εξ αποστάσεως, έλεγχο ταυτότητας παιχνιδιών, εκτύπωση κουπονιού και επανεισαγωγή του (TITO), συμμετοχή χωρίς τη χρήση μετρητών, player club, μηχανισμούς προώθησης της υπεύθυνης συμμετοχής (responsible gaming), λεπτομερείς αναφορές και οικονομικές καταστάσεις, υποστήριξη τοπικών ή ευρείας κλίμακας τζακποτ, τζακποτ «κρυφής τιμής» κ.ά.

Σε ό,τι αφορά δε το πρότυπο «G2S», αυτό σχετίζεται με το πρωτόκολλο επικοινωνίας για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των παιγνιομηχανημάτων (VLT) και το κεντρικό σύστημα. Το G2S είναι το πρωτόκολλο που συνδέει το VLT με το σύστημα. Αυτό το πρωτόκολλο επιτρέπει την εξ’ αποστάσεως λήψη λογισμικού, παραμετροποίηση και πιστοποίηση, οι οποίες είναι εντελώς νέες δυνατότητες για τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών κατηγορίας III.

Ο πρόεδρος της Gaming Standards Association, Peter DeRaedt, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση της Ένωσης «που ένα εξέχον μέλος μας λαμβάνει αυτή τη σημαντική πιστοποίηση. Αναπτύξαμε αυτό το πρόγραμμα πιστοποιήσεων, ώστε οι διαχειριστές βιντεολόττο να έχουν τη βεβαιότητα ότι πάντα προμηθεύονται παιγνιομηχανήματα και συστήματα που ακολουθούν τα πρότυπα της GSA. Είμαστε ευτυχείς που η Intralot λειτουργεί σύμφωνα με τα πολύ υψηλά πρότυπα της πιστοποίησης».

Σημειώνεται ότι η Gaming Standards Association (GSA) είναι μία διεθνής ένωση του κλάδου τυχερών παιχνιδιών, η οποία προσφέρει πλεονεκτήματα σε κατασκευαστές, προμηθευτές, διαχειριστές και ρυθμιστικές αρχές. Η GSA διευκολύνει τον εντοπισμό, τον ορισμό, την ανάπτυξη, την προώθηση και εφαρμογή των προτύπων για την επίτευξη της διαλειτουργικότητας, της καινοτομίας, της εκπαίδευσης και της επικοινωνίας προς όφελος όλου του κλάδου.

Από την πλευρά της Intralot, ο κ. Θεόδοσιος Έγγελης, Gaming Solutions Director της εταιρείας, δήλωσε σχετικά με τη διπλή πιστοποίηση:

«Στην Intralot προωθούμε συνεχώς την καινοτομία και επιδιώκουμε να λαμβάνουμε πιστοποιήσεις, οι οποίες διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα και τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με απώτερο στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των πωλήσεων και της κερδοφορίας των πελατών μας διεθνώς. Με τη διπλή αυτή πιστοποίηση τόσο οι υφιστάμενοι όσο και οι μελλοντικοί πελάτες μας είναι σίγουροι ότι το σύστημα iGEM υποστηρίζει άριστα όλα τα παιγνιομηχανήματα ανεξαρτήτως κατασκευαστή και προμηθευτή σήμερα, αλλά και στο μέλλον».

Το σύστημα iGEM της Intralot έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί σήμερα στη Βικτώρια της Αυστραλίας και στο Οχάιο των ΗΠΑ, για την εποπτεία χιλιάδων τερματικών βιντεολόττο που λειτουργούν με διαφορετικά πρωτόκολλα. Προηγούμενες εκδόσεις του συστήματος έχουν αναπτυχθεί από την Intralot και λειτουργούν αυτήν τη στιγμή στη Νέα Ζηλανδία, το Περού, την Τζαμάικα και άλλες χώρες.

Ο έλεγχος συμμόρφωσης με τα πρότυπα της GSA πραγματοποιήθηκε από την Gaming Laboratories International (GLI), την κορυφαία διεθνή εταιρεία παροχής υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης, καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών.

 

Διαβάστε επίσης