Διευρκινίσεις απο την COSMOTE TV για την απεργία των δημοσιογράφων

Με αφορμή την  κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας από τις 6 π.μ. της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2024 έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου 2024 για τους δημοσιογράφους της COSMOTE TV, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την βελτίωση των αποδοχών και των συνθηκών εργασίας τους, οι άνθρωποι της COSMOTE TV Productions διευκρινίζουν τα ακόλουθα:

  • Οι όροι όλων των συμβάσεων των εργαζομένων είναι σύμφωνοι με την εργατική νομοθεσία, κάτι που έχει επιβεβαιώσει και η νομική σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ.
  • Η εταιρεία εξετάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα τους όρους των συμβάσεων των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προχωρήσει οικειοθελώς σε μισθολογικές αναπροσαρμογές, κάνοντας αυξήσεις στην πλειονότητα των δημοσιογράφων. Σημειώνεται πως ο κατώτατος μικτός μηνιαίος μισθός ανέρχεται στα €1.000.
  • Οι δημοσιογράφοι της εταιρείας απολαμβάνουν ένα σύνολο παροχών, μεταξύ των οποίων πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης ζωής και υγείας, έκτακτα βοηθήματα σε δύσκολες περιόδους και πολιτική ταξιδιών, που είναι πιο συμφέρουσα συγκριτικά με ό,τι προβλέπει ο νόμος.
  • Η εταιρεία είχε γνωστοποιήσει στην ΕΣΗΕΑ την πρόθεσή της να επανεξετάσει τους όρους αμοιβής όσων λαμβάνουν μηνιαίες μικτές αποδοχές κατώτερες των €1.500.
  • Το μοντέρνο περιβάλλον εργασίας, υψηλών προδιαγραφών εξασφαλίζει στους εργαζόμενους όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να αισθάνονται ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Το ωράριο των δημοσιογράφων είναι ευέλικτο, με τις ώρες εργασίας τους να μην ξεπερνούν τις 40 σε εβδομαδιαία βάση. Σε πολλές περιπτώσεις, η εργασία υπολείπεται των 40 ωρών χωρίς περικοπή αποδοχών.
  • Η εταιρεία ήταν και παραμένει ένας από τους ελκυστικότερους εργοδότες στον κλάδο, διασφαλίζοντας ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους της.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα