Δημιουργική σοσιαδημοκρατική ασάφεια…

Οι μετεκλογικές συνεργασίες "καίνε" θέλοντας και μη το ΚΙΝΑΛ

Στο δελτίο του Alpha έκανε το τηλεοπτικό ντεμπούτο του μετά από την ανάδειξή του ως αρχηγός του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης και στην 20λεπτη συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ είπε εν τάχει διάφορα ενδιαφέροντα πραγματάκια.

Αποκάλυψε για παράδειγμα ότι το θέμα του ονόματος του κόμματος, αν δηλαδή θα συνεχίσει να λέγεται ΚΙΝΑΛ, θα αποφασιστεί θεσμικά στο συνέδριο διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι το brand (δικός μας ο όρος) ΠΑΣΟΚ θα ξαναμπεί στη μαρκίζα. Είπε επίσης ότι οι συνυποψήφιοί του (βλ. Παπανδρέου, Λοβέρδος) θα έχουν ρόλο στην νέα εποχή του κινήματος προκειμένου να βοηθήσουν με την εμπειρία τους.

Όσο για τη θέση του ΚΙΝΑΛ ανάμεσα στις συμπληγάδες της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, ο σύντεκνος Νίκος έκανε το εύλογο. Προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από την κυβέρνηση λέγοντας λ.χ. ότι χειρίζεται με ελιτίστικο τρόπο τα κοινωνικά προβλήματα, αλλά και από την αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται χρησιμοποιώντας συνεχώς το εργαλείο του λαϊκισμού.

Την ίδια «αυτόνομη» στάση κράτησε ο φρεσκοεκλεγμένος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ κι όταν ρωτήθηκε από τον άνκορμαν του Alpha περί μετεκλογικών συνεργασιών. Με τη διαφορά ότι η απάντηση πως προτεραιότητα για εκείνον είναι να ξαναγίνει το κόμμα του πρωταγωνιστής και να αντικατασταθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από μία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση μοιάζει περισσότερο με δημιουργική… σοσιαλδημοκρατική ασάφεια.

Κι αυτό διότι τα κουκιά δεν βγαίνουν ώστε και ο τοξικός, όπως τον χαρακτήρισε, δικομματισμός Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ να «σπάσει» και μία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση να σχηματιστεί δίχως να συμπράξει το ΚΙΝΑΛ με όποιο κόμμα έρθει πρώτο. Αν, λοιπόν, τον ΣΥΡΙΖΑ τον αποκλείει και το σοσιαλδημοκρατικό DNA της Ν.Δ. (Πιερρακάκης, Σκέρτσος, Γεραπετρίτης, Λιβάνιος και λοιποί «συγγενείς») δεν ξεκουνάει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο… τρίτος δρόμος προς τον σοσιαλισμό είναι να βγει το ΚΙΝΑΛ πρώτο κόμμα.

Πράγμα απίθανο τουλάχιστον μέχρι να στηθούν οι επόμενες εθνικές κάλπες, όποτε θα κληθεί νομοτελειακά να διαλέξει ή την Κική ή την Κοκό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα