Δημήτρης Κουτσούμπας: «Να επιταχθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία»

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν για το ποιος είναι ο καλύτερος εκφραστής της προοδευτικής διακυβέρνησης κακοποιώντας την έννοια της προόδου»

«Η ζυγαριά γέρνει σταθερά υπέρ των κερδών της ιδιωτικής υγείας ακόμα και τώρα, μέσα στην πανδημία, που τα κοράκια στην υγεία συνεχίζουν να θησαυρίζουν, ενώ μπαίνουν και σε εφαρμογή τα σχέδια για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ ακόμα και με κλείσιμο νοσοκομείων«, τόνισε από την Καλαμάτα ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ προσέθεσε ότι «καμιά αναβολή δεν μπορεί να πάρει ο αγώνας για την υγεία του λαού, που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, ζει με την αγωνία, τον τρόμο που γεννά η πανδημία».

«Και όταν μιλάμε για την υγεία του λαού, μιλάμε και για τον αναγκαίο εμβολιασμό και για τα μέτρα προστασίας στους κρίσιμους χώρους και για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμβολιαστικό πρόγραμμα με ιατρικό έλεγχο»

Απαιτείται επίσης φαρμακοεπαγρύπνηση, ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού, με ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, με μαζικά διαγνωστικά τεστ για όλους με ευθύνη των επιχειρήσεων, με αραίωση των τμημάτων και όχι συγχωνεύσεις στα σχολεία και τις σχολές, με μέσα μαζικής μεταφοράς με πυκνά δρομολόγια και αύξηση του στόλου τους, προσέθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος ειδικά στη Μεσσηνία, τόνισε πως χρειάζεται ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, «που για τη Μεσσηνία σημαίνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, για να μπορεί να λειτουργεί πλήρως για όλες τις ασθένειες, να σταματήσει να είναι μίας νόσου, να απεμπλακεί από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, με ανάπτυξη νέων εμβολιαστικών κέντρων στο νομό και στελέχωση αυτών που λειτουργούν ήδη».

«Όλοι τους, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν σημαία τους τη δήθεν αρμονική συνύπαρξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας, που έφερε τα δημόσια νοσοκομεία, συνολικά τις δημόσιες δομές υγείας, σε αυτά τα χάλια», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τώρα, παριστάνει ότι βγαίνει στα κεραμίδια για την πανδημία και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παρθούν. Λέει μάλιστα πως ‘παρά τις επιμέρους διαφορές, διαμορφώνεται ένα κοινό μέτωπο λογικής για άμεσα μέτρα προστασίας, ανάμεσα στους φορείς και τα πολιτικά κόμματα’».

«Να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ τα κράτησε κλειστά»

Η λογική λέει, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «να επιταχθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία, οι ιδιωτικές κλινικές, και όχι να παζαρεύεις μαζί τους το ύψος της αποζημίωσης, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η λογική λέει, προσέθεσε, οι νοσοκομειακοί γιατροί να δουλεύουν με ανθρώπινες συνθήκες «και όχι με τα 65ωρα που προσπάθησε να τους επιβάλλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν κακοποιώντας την έννοια της προόδου»

«Πρόοδος, λέει ο Μητσοτάκης, είναι η αλλαγή, η δυνατότητα προσαρμογής σε έναν κόσμο που αλλάζει. Τι σημαίνει αυτό που λέει η ΝΔ για τους εργαζόμενους, το λαό», ανέφερε ο γραμματέας του ΚΚΕ, για να απαντήσει πως η πρόοδός τους «είναι ταυτισμένη με την καπιταλιστική κερδοφορία».

Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ, προσέθεσε ο κ. Κουτσούμπας, «ο οποίος ανέσυρε τα περί ‘προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης’, μπας και συγκινήσει τον απλό κόσμο του ΠΑΣΟΚ, που μεγάλωσε με αυτά τα συνθήματα».

Και προσέθεσε, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Από πού κι ως πού είσαι με την πρόοδο και απέναντι από τη ‘δεξιά΄’, όταν ψηφίζεις τα νομοσχέδιά της; Όταν στηρίζεις το Ταμείο Ανάκαμψης, τη νέα θηλιά στο λαιμό του λαού; Όταν από κοινού στηρίζεις την εξωτερική και δήθεν αμυντική πολιτική, όπως λέει ο Μητσοτάκης, που ενισχύει δήθεν τη θέση της Ελλάδας σε επικίνδυνο περιφερειακό παίκτη; Κι όταν μιλάμε για παίκτες εννοούμε τους εγχώριους μονοπωλιακούς ομίλους».

«Μπορείς να μιλάς εν ονόματι τις προόδου και της δημοκρατίας, με μέτωπο τη ‘δεξιά’, όταν έχεις συγκυβερνήσει με την ακροδεξιά;», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τον ΛΑΟΣ.

Για να καταλήξει: «Εδώ ταιριάζει αυτό που λέει ο λαός μας: Δυο γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν, για το ποιος είναι ο καλύτερος εκφραστής της ‘προοδευτικής’ διακυβέρνησης, κακοποιώντας την έννοια της προόδου».

«Ο νόμος Χατζηδάκη μας οδηγεί σε εργασιακή ζούγκλα»

Ο γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στα εργασιακά, εξαπολύοντας επίθεση στον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, για το σχετικό νομοσχέδιο.

«Σε μια περιοχή, όπως η Μεσσηνία, η οποία αποτελεί τουριστικό προορισμό, όπου δημιουργούνται νέες ξενοδοχειακές μονάδες δίπλα στις παλιές και εκτοξεύεται κάθε καλοκαίρι η επισκεψιμότητα, η μεγάλη εργοδοσία έχει προ πολλού εφαρμόσει το νόμο Χατζηδάκη», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

«Εδώ, οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού γνωρίζουν από πρώτο χέρι, τι σημαίνει υπερεντατικοποίηση της εργασίας, όταν για παράδειγμα την τελευταία τουριστική περίοδο, στις 5άστερες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, οι περίπου 10 καμαριέρες έβγαζαν δουλειά για 30 και 40. Έφταναν να καθαρίζουν η καθεμιά έως και 27 δωμάτια τη μέρα», προσέθεσε.

Και τόνισε πως στη Μεσσηνία, «έχουν καταρριφθεί ένα προς ένα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και του Χατζηδάκη, ότι δήθεν οι εργαζόμενοι θα διαπραγματεύονται με τον εργοδότη, αν τελικά θα δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα