Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 13,5% της ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου – 75,2% κρίνουν θετικά τη συμφωνία με Γαλλία

Σχεδόν 8 στους 10 επικροτούν την απόφαση Μητσοτάκη να διαγράψει τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

Προβάδισμα 13,5% καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, όπως καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Ν. Χατζηνικολάου.

Με συντριπτική πλειοψηφία επίσης η κοινή γνώμη αξιολογεί θετικά την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, ενώ θεωρεί λάθος την στάση Τσίπρα να την καταψηφίσει. Θετικά κρίνουν σχεδόν 8 στους 10 επίσης την απόφαση Μητσοτάκη για διαγραφή Μπογδάνου. Η πλειοψηφία εγκρίνει επίσης τις περισσότερες ελευθερίες σε εμβολιασμένους, ενώ καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκτίμηση ψήφου
Σύμφωνα με την Marc στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 41% έναντι 25,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 8%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Ελ. Λύση 5,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%. Αλλο κόμμα επιλέγει το 8%.

Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 12,8% υπέρ του κυβερνώντος κόμματος με τη ΝΔ να συκεντρώνει 34,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22%.

Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ 6,3%, ΚΚΕ 5,6%, ΕΛ. Λύση 4,4%, Μέρα25 με 2,7%.

Αμυντική συμφωνία
Με συντριπτική πλειοψηφία, η κοινή γνώμη αξιολογεί ως θετική την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας. Το 75,2% την θεωρεί θετική και μάλλον θετική έναντι 19,6% που την κρίνει αρνητθική και μάλλον αρνητική. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 91% των ψηφοφόρων ΝΔ, το 92% των ψηφοφόρων ΚΙΝΑΛ αλλά ακόμη και το 59,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 42,7% του ΚΚΕ κρίνουν τη συμφωνία ως θετική.

Λάθος η απόφαση Τσίπρα να καταψηφίσει τη συμφωνία

Λάθος η απόφαση Τσίπρα να καταψηφίσει τη συμφωνία

Διαγραφή Μπογδάνου
Η συντριπτική πλειοψηφία, 76,8% της κοινή γνώμης θεωρεί σωστή τη διαγραφή Μπογδάνου έναντι μόλις 11,5% που την κρίνει λάθος και μάλλον λάθος.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών

Αξιολόγηση κυβέρνησης

Καλύτερος πρωθυπουργός 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα