Διπλό χτύπημα στον Τσίπρα από την οικογένεια Παπανδρέου

Η οικογένεια Παπανδρέου αποφάσισε να λάβει αποστάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Γιώργος Παπανδρέου κινήθηκε με την γνωστή του πολιτική ευγένεια, ενώ ο αδερφός του Νίκος αποφάσισε να στηρίξει την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, γράφοντας ένα δηλητηριώδες σχόλιο κατά του Αλέξη Τσίπρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εδώ και αρκετές ημέρες διαρρέεται από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε επαφές με τον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να εγγραφεί στην Σοσιαλιστική Διεθνή, της οποίας πρόεδρος είναι ο πρώην πρωθυπουργός. Στις διαρροές αυτές απάντησε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Ο κ. Παπανδρέου στην ανακοίνωση αναφέρει: «Δεν έχει τεθεί οποιοδήποτε θέμα ένταξης Ελληνικού κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή, πέραν του Κινήματος Αλλαγής, ή έχει κατατεθεί κάποιο σχετικό αίτημα εκ μέρους κάποιου άλλου κόμματος. Είναι απολύτως σαφές ότι, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, ούτε και έχει αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία. Τέλος, ουδείς εκ των συνεργατών του έχει μιλήσει για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα».

Ο Νίκος Παπανδρέου

Από την πλευρά του ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Παπανδρέου, αποφάσισε να στηρίξει την Λίνα Μενδώνη και να δώσει την δική του απάντηση στην εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εργασίες που διεξάγει ο διακεκριμένος αρχαιολόγος και ακαδημαϊκός Μανόλης Κορρές, στον ιερό βράχο, με το επιχείρημα ότι «τσιμέντωσαν» την Ακρόπολη. Αποκορύφωμα ήταν η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην Ακρόπολη, την περασμένη Παρασκευή, χωρίς να ειδοποιήσει την υπουργό Πολιτισμού. Η Λίνα Μενδώνη βρέθηκε, με δική της πρωτοβουλία, στον ιερό βράχο και έδωσε διευκρινίσεις στον κ. Τσίπρα, ο οποίος επανέλαβε την γνωστή κριτική για «τσιμεντένια επέμβαση»

Ο Νίκος Παπανδρέου, λοιπόν, με ανάρτησή του στο Twitter και χωρίς να κατονομάσει τον κ. Τσίπρα, απορρίπτει τα περί τσιμεντώματος, με λίγες λέξεις: «Όποιος μιλάει απαξιωτικά για τις αλλαγές στην Ακρόπολη προφανώς δεν την έχει επισκεφθεί. Ούτε πριν, ούτε τώρα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα