Δραματική προειδοποίηση Πέτσα για τον κορωνοϊό

Tις καμπάνες βάρεσε ο Στέλιος Πέτσας για την έξαρση του κορωνοϊού στην Ελλάδα ενώ αναφέρθηκε και στη γκάφα με τις μάσκες στα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε μήνυμα πως αν και η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες χώρες στη μάχη με την πανδημία εντούτοις ορισμένες περιοχές της χώρας μας είναι στο πορτοκαλί και τόνισε πως «οφείλουμε να κινηθούμε πριν να ανάψει το κόκκινο».

Αναγνώρισε μάλιστα πως οι ΜΕΘ στην Αττική είναι επιβαρυμένες.

«Είναι αδιαμφισβήτητο πως σε ό,τι αφορά στον κορωνοϊό η χώρα μας εξακολουθεί να τα καταφέρνει καλύτερα από τις περισσότερες χώρες στη μάχη απέναντι στην πανδημία.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τα κρούσματα στις 15 Σεπτεμβρίου βρισκόμασταν 124η θέση διεθνώς.

Ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι 3817 ο εθνικός μέσος όρος είναι 1319.

Δηλαδή τρεις φορές μικρότερος από το διεθνή μέσο όρο. Σε ό,τι αφορά στους θανάτους βρισκόμαστε στην 110η θέση διεθνώς.

Ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι 120,6 ο εθνικός μέσος όρος είναι 30. Δηλαδή τέσσερις φορές μικρότερος.

Αυτή την επιτυχία οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε μέχρι να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα από το εμβόλιο ή μία τελείως αποτελεσματική θεραπεία», είπε αρχικά.

“Στο πορτοκαλί ορισμένες περιοχές”

«Είναι γεγονός πως ορισμένες περιοχές της χώρας μας είναι στο πορτοκαλί και οφείλουμε να κινηθούμε πριν να ανάψει το κόκκινο. Ανάμεσα τους και η περιφέρεια Αττικής που σήμερα βρίσκεται μεταξύ μέτριου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου.

Εμφανίζει καθημερινά περίπου τρία κρούσματα στις 100.000 κατοίκους γεγονός που την κατατάσσει στο μέτριο επίπεδο κινδύνου.

 

Εμφανίζει όμως και αυξημένη επιβάρυνση στις κλίνες ΜΕΘ καθώς 2 στις 3 περίπου είναι κατειλημμένες γεγονός που την κατατάσσει στον υψηλό κίνδυνο.

Η επιδείνωση αυτή οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση να προχωρήσει ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών στη λήψη πρόσθετων μέτρων για την Αττική», είπε στη συνέχεια.

«Χρειάζεται όμως να συμπράξουμε όλοι απέναντι στον κοινό εχθρό. Χρειάζεται να τηρούμε τις συστάσεις των ειδικών προκειμένου να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να μην χρειαστούν επιπλέον μέτρα.

Χρειάζεται να δείξουμε υπομονή και επιμονή μέχρι να φτάσουμε στον εμβολιασμό μεγάλου τμήματος του πληθυσμού. Οι επόμενοι μήνες είναι δύσκολοι, το πρόβλημα είναι μπροστά μας», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα