Δυο ξένοι στην ίδια… Βιέννη και μια Ξένη που το ψάχνει

Σε διαφορετικά ξενοδοχεία Αγγελής και Τουλουπάκη, συγκρουόμενες οι απόψεις τους για τη Novartis

«Δυο ξένοι στην ίδια πόλη» ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ταξίδι τους στη Βιέννη, ο μέχρι πρότινος εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, αντεισαγγελέας ΑΠ Ιωάννης Αγγελής, και η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, και οι έτεροι δύο εισαγγελείς Ντζούρας και Μανώλης.

Οι προαναφερόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί, αν και συνταξίδεψαν προ διμήνου στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, προκειμένου να παραλάβουν στοιχεία, για την υπόθεση της Novartis από κλιμάκιο Αμερικανών, διέμειναν σε διαφορετικά ξενοδοχεία!

Σε τόσο κακό σημείο είχαν φτάσει οι σχέσεις τους, υποστηρίζουν καλά πληροφορημένες πηγές, ώστε επέλεξαν να συναντώνται μόνο για υπηρεσιακά θέματα.

Δικαστικές πηγές υποστηρίζουν ότι η ρήξη στις σχέσεις του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, με την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη,  που επισημοποιήθηκε με το πρόσφατο… διαζύγιό τους, το οποίο γνωστοποιήθηκε μέσω της παραίτησης Αγγελή από την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, είχε ξεκινήσει, όπως όλα δείχνουν, πριν από το ταξίδι της Βιέννης.

Η επιλογή διαφορετικού ξενοδοχείου από τον μέχρι πρότινος εποπτεύοντα την Εισαγγελία Διαφθοράς Γιάννη Αγγελή προκάλεσε έκπληξη σε όσους δεν γνώριζαν τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες…

Οι ίδιες πηγές περιγράφουν την έκπληξη, που τους προκάλεσε η ερώτηση, την οποία απηύθυνε τότε ο κ. Αγγελής, για το ξενοδοχείο στο οποίο θα διέμεναν.

«Πού θα μείνει η κα Τουλουπάκη;» φέρεται να ρώτησε ο Γιάννης Αγγελής.

Και όταν πληροφορήθηκε το ξενοδοχείο στο οποίο είχαν επιλέξει να διαμείνουν οι άλλοι τρεις εισαγγελείς, παρακάλεσε να του κλείσουν σε κάποιο άλλο ξενοδοχείο!

Όπως και έγινε…

Αυτή ήταν η αρχή του τέλους, που εξελίχτηκε σε πολιτική και δικαστική θύελλα, η οποία πήρε διαστάσεις τυφώνα, μετά την παραίτηση Αγγελή και την αναφορά-φωτιά προς την εισαγγελέα ΑΠ, με την οποία ο αντιεισαγγελέας ΑΠ επέρριψε ευθύνες στην κα Τουλουπάκη και στους άλλους δύο εισαγγελείς, για λανθασμένους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis, διαψεύδοντας παράλληλα δημοσιεύματα, ότι Αμερικανοί τούς έδωσαν στοιχεία για πρώην υπουργό στη Βιέννη, προ διμήνου, και εκείνοι δεν τα παρέλαβαν.

Ο κ. Αγγελής, αν και έμεινε μόνον τρεις μήνες ως εποπτεύων στην Εισαγγελία Διαφθοράς, στην αναφορά του που αριθμεί σύμφωνα με πληροφορίες 4 με 5 σελίδες, επιρρίπτει ευθύνες στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αναφέρεται στην περίπτωση του προστατευόμενου μάρτυρα Μανιαδάκη, ενώ φέρεται να καταγγέλλει «τεράστια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα».

Οι βολές Αγγελή κατά της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχαν ως αποτέλεσμα να παρέμβει η εισαγγελέας ΑΠ Ξένη Δημητρίου, η οποία, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, μέχρι τότε προσπαθούσε να παίξει ρόλο πυροσβέστη, στην προσπάθειά της να μεταπείσει τον κ. Αγγελή, ο οποίος είχε ήδη επιλέξει την πόρτα της εξόδου, από επόπτης στην ανάκριση για τη Novartis, ακολουθώντας τον δρόμο που είχε ήδη επιλέξει ο προκάτοχός του αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Παπαγεωργίου.

Η αναφορά Αγγελή προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία παρήγγειλε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση στην οποία θα κληθούν να καταθέσουν η επικεφαλής Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι δύο προαναφερόμενοι εισαγγελείς Ντζούρας και Μανώλης.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση Ελλήνων εισαγγελέων και Αμερικανών ομολόγων τους στη Βιέννη, δεν δόθηκε κανένα στοιχείο, ούτε σε προφορική συνομιλία δόθηκε λογαριασμός, όνομα πολιτικού ή κάτι άλλο, εκτός από «αόριστες» πληροφορίες.

Η έλλειψη στοιχείων στην έρευνα ήταν, μεταξύ άλλων και ο λόγος διαφωνίας του Γιάννη Αγγελή με την Ελένη Τουλουπάκη, καθώς και η αιτία, που ακούστηκε να διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι «εγώ δεν θα πάω φυλακή».

Αν διαπιστωθούν δικονομικές παραβάσεις τόσο στις ενέργειες των εισαγγελέων Διαφθοράς για τα πεπραγμένα τους στη Βιέννη, αλλά και γενικότερα στην όλη διαδικασία της έρευνας για τη Novartis –ας μην ξεχνάμε τις αποτυπωμένες σε δικόγραφα καταγγελίες του προστατευόμενου μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη, που σύμφωνα με τη νομοθεσία ως εμπλεκόμενος δεν επιτρεπόταν να καταταγεί στην κατηγορία αυτή–, τότε οι επιπτώσεις για τους εισαγγελείς Διαφθοράς θα είναι καταιγιστικές. Και βεβαίως, κάθε πιθανή ενέργεια εις βάρος πολιτικών προσώπων θα ερευνάται και θα διαπιστώνεται ακόμη και αν υπάρχουν… ορθογραφικά λάθη στο κείμενο της δίωξης.

Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο ο διενεργών την προκαταρκτική έρευνα εισαγγελέας να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλα τα διαδραματισθέντα στη Βιέννη ήταν απλώς… μια παρεξήγηση, και η επιλογή διαφορετικών ξενοδοχείων ήταν ζήτημα επιλογής… θέας από τους ενδιαφερόμενους. Με τον ΣΥΡΙΖΑ όλα γίνονται…

Μόνο που στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι λίγο δύσκολο έναν εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που πολλές φορές με τις ενέργειές του «αβαντάρισε» την «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη των κ.κ. Κοντονή, Παπαγγελόπουλου και βεβαίως –για να μην την ξεχνάμε– της κας Θάνου, με τις καταπελτώδεις καταγγελίες του εις βάρος της κας Ράικου, της κας Γκουτζαμάνη, του κ. Ντογιάκου (ανεξάρτητα αν όλες οι κατηγορίες μπήκαν στο αρχείο), να τον μετατρέψουν με τις ίδιες ακριβώς μεθοδεύσεις σε έναν νέο… Διώτη.

 

Εισαγγελεύς

(κρυπτόμενος…)

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα