Ε, όχι και προδότες, Άδωνι…

Προσβλητικός και άδικος ο χαρακτηρισμός του υπουργού για όσους θέλησαν να γιορτάσουν την επέτειο του «ΟΧΙ»    

Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να βρει κάποιος μια δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη που να μην έχει σηκώσει σκόνη, σε όποιο θέμα κι αν αυτή αναφέρεται.

Στο παλμαρέ αυτών των «αμφιλεγόμενων» δηλώσεών του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων πρέπει να… κορνιζάρει και τη τελευταία τοποθέτησή του περί «προδοτών» που έκανε την επομένη της εθνικής επετείου από το βήμα της βουλής.

Ποιους εννοούσε ο Άδωνις; Αυτούς που συνεχίζουν να μην συμμορφώνονται με τα μέτρα ανάσχεσης της διασποράς του κορωνοϊού, παίρνοντας αφορμή από ομάδες πολιτών που ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου επιχείρησαν να κάνουν παρελάσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας. «Όποιος  λοιπόν αγαπάει αυθεντικά την πατρίδα του, δεν κάνει εξυπνάδες, τηρεί τα μέτρα, γιατί από τήρηση αυτών μέτρων θα εξαρτηθεί η ισχύς της χώρας τα επόμενα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας ότι «όποιοι δεν συμμετέχουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια, με τους όρους της χθεσινής εθνικής επετείου, είναι προδότες».

Είναι αυτονόητο ότι σε στιγμές κορύφωσης του υγειονομικού κινδύνου δεν αποτελεί συνετή επιλογή ο συγχρωτισμός και η μη χρήση μάσκας. Άλλο τόσο αυτονόητη ήταν η αντίδραση των αρχών ασφαλείας να επιληφθούν και να μην επιτρέψουν τη διεξαγωγή αχρείαστων δημόσιων συναθροίσεων.

Άλλο όμως το λάθος και άλλο ο βαρύς χαρακτηρισμός του υπουργού. Είναι τουλάχιστον προσβλητικό και σε κάθε περίπτωση παντελώς άστοχο οι άνθρωποι που αποτόλμησαν να τιμήσουν το «ΟΧΙ» που είπαν τον Οκτώβρη του 1940  οι πρόγονοί τους στους επιβουλείς της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας να βαφτίζονται «προδότες της εθνικής προσπάθειας».

Είναι δε και οξύμωρο ο Άδωνις να χρησιμοποιεί μία ρητορική και μία φρασεολογία την οποία δεν χρησιμοποίησε ούτε για την συγκέντρωση 10.000-12000 ατόμων εν μέσω πανδημίας έξω από το Εφετείο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ούτε καν για τους ίδιους τους Χρυσαυγίτες που αποδείχτηκαν και με τη βούλα της Θέμιδας προδότες της Δημοκρατίας. Για να μην πούμε ότι έμεινε άλαλος το καλοκαίρι όταν η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε «εναλλακτικό» camping στον βεβαρυμμένο με εμφυλιοπολεμικές μνήμες Γράμμο.

Άλλωστε το πόσο άδικα σκληρός ήταν με τους συγκεκριμένους πολίτες ο Άδωνις αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι προκάλεσε την αντίδραση ακόμη και συμπολιτευόμενων ΜΜΕ.

 

Προφανώς ο Άδωνις δεν θα απαρνηθεί τον χειμαρρώδη λόγο του, αλλά δεν είναι αργά να παραδεχτεί ότι με όσα είπε περί «προδοτών» αδίκησε πολύ κόσμος και κυρίως τον εαυτό του…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα