Έφυγε από την ζωή ο φιλέλληνας αρχαιολόγος Στέφανος Μίλλερ

«Αγάπησε την Ελλάδα, λάτρεψε τη Νεμέα, έφερε στο φως τους θησαυρούς της», είπε ο Κ. Μητσοτάκης για τον σπουδαίο αρχαιολόγο

Θλίψη σκόρπισε στο χώρο της αρχαιολογίας, του πολιτισμού και όσους τον γνώριζαν η είδηση του θανάτου του αρχαιολόγου Στέφανου Μίλλερ.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρήστος Δήμας που είχε συνεργαστεί μαζί του έγραψε στο twitter:

«Αποχαιρετάμε έναν σπουδαίο Έλληνα, τον αρχαιολόγο Στέφανο Μίλλερ. Αφιερώθηκε στην Νεμέα, έφτιαξε το μουσείο, την αναστύλωση του ναού του Δία, τα Νέμεα, δίδαξε σε χιλιάδες μαθητές, ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους και ήταν το σημείο αναφοράς, ο πρεσβευτής της Νεμέας ανά τον κόσμο».

Επίσης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην απώλεια του διακεκριμένου και διεθνούς φήμης αρχαιολόγου είπε: «Αγάπησε την Ελλάδα, λάτρεψε τη Νεμέα, έφερε στο φως τους θησαυρούς της».

«Ταυτισμένος με την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Νεμέας, στις ανασκαφές της οποίας αφιέρωσε τέσσερις δεκαετίες, ο Στέφανος Μίλλερ αγάπησε βαθιά τους ανθρώπους και τον πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδας.

Έγινε Στέφανος από Στίβεν πολύ πριν η Πολιτεία του αποδώσει τιμητικά την ελληνική υπηκοότητα το 2005. Είχα τη χαρά και την τιμή να συναντηθώ μαζί του στη Νεμέα τα τελευταία χρόνια. Να θαυμάσω την αφοσίωσή του στις οικουμενικές αξίες της κλασικής Ελλάδας. Και να μοιραστώ την ανυπόκριτη αγάπη του για τη χώρα μας.

Τον αποχαιρετούμε ως έναν δικό μας άνθρωπο, ως έναν συμπολίτη μας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα