«Εγώ δουλεύω για τον κόσμο»

Επιβεβαιώνοντας ότι θα είναι υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές, είπε χαρακτηριστικά πως «φυσικά και μπορεί να μην είμαι υποψήφιος. Φεύγοντας από δω, μπορεί να με πατήσει ένα αυτοκίνητο…». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι τα 12 χρόνια της θητείας του κινήθηκε αυτοδιοικητικά. Mάλιστα κάνοντας έναν απολογισμό, ανέφερε ότι υλοποιήθηκαν έργα 3,5 δισ. ευρώ, δόθηκαν 800 εκατ. ευρώ σε επιστροφές φόρων και δημιουργήθηκαν λόγω των έργων 100.000 θέσεις εργασίας.

Στη συνέχεια και αναφερόμενος στις «επιθέσεις» που δέχεται από τους ανθυποψηφίους του, έκανε λόγο για «ασχετοσύνη». Με αυτή τη λέξη για παράδειγμα, χαρακτήρισε τα όσα είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, με τη στήριξη της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, περί πραγματοποίησης αθλητικών έργων από Κοινοτικούς πόρους, εξηγώντας πως, περίμενε να γνωρίζει ο Γ. Κουμουτσάκος ότι τα αθλητικά έργα δεν είναι επιλέξιμα προς χρηματοδότηση από Κοινοτικούς πόρους.

Τον ίδιο όρο, δηλαδή «ασχετοσύνη», χρησιμοποίησε ο κ. Σγουρός και για τους λοιπούς διεκδικητές της Περιφέρειας Αττικής, λέγοντας πως, του ασκούν κριτική, χωρίς να ξέρουν πραγματικά «τι είναι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση». Ο ίδιος τόνισε: «Εγώ δεν δουλεύω τον κόσμο, δουλεύω για τον κόσμο».

Αναφερόμενος στο θέμα της επιλογής του Γραμματικού για τον ΧΥΤΑ, ο κ. Σγουρός είπε ότι αυτό αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως η περιφέρεια Αττικής υλοποιεί τον περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων που αποφασίστηκε το 2003 και επικαιροποιήθηκε το 2006, δεν έχει ευθύνη επί της ουσίας, αλλά εφόσον υπάρχουν καταγγελίες θα δώσει εξηγήσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα