Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Οι ευάλωτες ομάδες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης και του κορωνοϊού»

«Δεν πρέπει να μας ξεγελάει ο καιρός. Η γρίπη κυκλοφορεί ήδη», υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το εμβόλιο της γρίπης και του κορωνοϊού, αλλά και τις συμβάσεις των εργαζόμενων των ΚΟΜΥ.

«Οι πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες δεν θα πρέπει να αμελήσουν τον εμβολιασμό τους», τόνισε η κα Αγαπηδάκη για τον εμβολιασμό και συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να μας ξεγελάει ο καιρός.

«Η γρίπη κυκλοφορεί ήδη και χρειάζεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να χτίσουμε αντισώματα. Έχει σημασία οι πολίτες να μην καθυστερούν τον εμβολιασμό τους. Έχουμε ήδη περίπου 1 εκατ. εμβολιασμούς γρίπης και σε σχέση με τον Covid είμαστε στους 33.000 εμβολιασμούς», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Ακόμη, είπε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανοίξουν 35 νέα εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα.

«Τρίμηνη παράταση για τους εργαζόμενους των ΚΟΜΥ»

Στη συνέχεια, η κα Αγαπηδάκη αναφέρθηκε στις συμβάσεις των εργαζόμενων στις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, οι οποίες λήγουν στα τέλη Νοεμβρίου.

Όπως είπε η ίδια, το υπουργείο εργάζεται πάνω στη εύρεση λύσης για τους συμβασιούχους εργαζόμενους των ΚΟΜΥ, ενώ έχει δρομολογηθεί μία τρίμηνη παράταση.

«Οι άνθρωποι αυτοί ρίσκαραν τη ζωή τους. Θα δώσουμε τρίμηνη παράταση μέχρι τον Φλεβάρη και μέχρι τότε θα δρομολογήσουμε λύση για κάθε μία κατηγορία των εργαζομένων», σημείωσε.

Στόχος του υπουργείου είναι όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των ΚΟΜΥ να απορροφηθούν στο ΕΣΥ, με την Ειρήνη Αγαπηδάκη να τονίζει πως «έχει σημασία να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό που έχει ήδη την εμπειρία».

«Αναβάθμιση των παιδιατρικών τμημάτων των νοσοκομείων»

Τέλος, με αφορμή το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στον Βόλο, με θύμα ένα βρέφος 4 μηνών, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλία.

Όπως είπε η κα Αγαπηδάκη, το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την αναβάθμιση όλων των παιδιατρικών τμημάτων των νοσοκομείων της χώρας.

«Υπάρχει σχεδιασμός να αναβαθμιστούν τα νοσοκομεία. Ιδιαίτερα, όσον αφορά τα παιδιά, χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός και εξειδικευμένο προσωπικό. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε τις μονάδες, έχουμε μεγάλες ελλείψεις και στο κομμάτι της παιδοψυχιατρικής», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα