Εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

Η διενέργειά της ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη, ο οποίος θα ερευνήσει και τις ενέργειες των πρυτανικών αρχών

Οι ενέργειες των πρυτανικών αρχών για την αποτροπή των καταλήψεων στα Πανεπιστήμια μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα, σύμφωνα με παραγγελία για διενέργεια ποινικής έρευνας που έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη, ο οποίος αναμένεται να καλέσει άμεσα για μαρτυρική κατάθεση, λόγω και του κατεπείγοντος χαρακτήρας της έρευνας, εκπροσώπους των πρυτανικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνάς του ο εισαγγελέας θα «ψάξει» τόσο ευθύνες εκείνων που συμμετέχουν στις καταλήψεις, όσο και τυχόν ευθύνες άλλων προσώπων.

Για το λόγο αυτό θα αναζητήσει τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι αρμόδιες πρυτανικές αρχές για την αποτροπή των καταλήψεων καθώς τις ενέργειές τους μετά τις καταλήψεις στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους.

Η εισαγγελική έρευνα που τώρα ξεκινά, στρέφεται προς κάθε κατεύθυνση και υπό διερεύνηση είναι η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων όπως διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία και παράβαση καθήκοντος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα