Εκδόθηκε το πόρισμα του πραγματογνώμονα για την φωτιά στο Νοσ. Παπανικολάου

Ασθενής με covid άναψε τσιγάρο και πήραν φωτιά τα ρούχα του - Η πυρκαγιά κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους

Σύμφωνα λοιπόν με τα συμπεράσματα του πραγματογνόμωνα, η φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου εκδηλώθηκε από τσιγάρο που είχε ανάψει ο 52χρονος, ο οποίος κατέληξε μετά από μερικές ημέρες. Πήραν φωτιά τα ρούχα του, τα έβγαλε και στην ταραχή του τα πέταξε πάνω στον 79χρονο, που είχε χάσει αρχικά τη ζωή του. Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά είχε ξεσπάσει στην κλινική Covid και πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Τότε, οι περιγραφές του διοικητή του νοσοκομείου, αλλά και του κ. Καπραβέλου είχαν προκαλέσει ανατριχίλα:

«Τρέξαμε με αγωνία γιατί ήταν εγκλωβισμένοι ασθενείς και συνάδελφοι. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο πρώτος νεκρός (σ.σ. ο 79χρονος) μεταφέρθηκε στον θάλαμο για καλύτερα, επειδή είναι αυξημένης φροντίδας και χρειαζόταν οξυγόνο», είχε πει τότε ο κ. Καπραβέλος.

«Είδαμε τον έναν να φλέγεται και να χτυπιέται. Ασυναίσθητα πήρα τον πυροσβεστήρα και μπήκα μέσα, έσβησα τον ασθενή που μου είπε «άκουσα ένα μπαμ και πήρα φωτιά». Τον τράβηξα έξω για να δω τι γίνεται και είδα σαν φλογοβόλο να βγαίνει η φωτιά από τον τοίχο και έπεσε στα πόδια μου ένας άλλος ασθενής που καιγόταν το κεφάλι του και τα πόδια του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τρύφωνας που παρενέβη για να σώσει δύο ασθενείς. «Η πόρτα έλιωσε και τα καλοριφέρ που είναι μαντεμένια έσκασαν», λέει ο γιατρός περιγράφοντας τη θερμοκρασία που είχε αναπτυχθεί στο σημείο.

Ο νεκρός 79χρονος εξαϋλώθηκε, ανέφερε γιατρός της πτέρυγας covid του νοσοκομείου Παπανικολάου

Ο διευθυντής Πνευμονολογίας στην κλινική του ΕΣΥ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Σταύρος Τρύφων, ανέφερε στο thestival.gr ότι «Στις 8:50 με φώναξε νοσηλεύτρια ότι ένας άνθρωπος είναι στην πόρτα και φλέγεται! Αμέσως άρπαξα έναν πυροσβεστήρα και έσβησα τη φωτιά που έκαιγε τον άνθρωπο. Συννοσηλευόμενός του είπε ότι άκουσε ένα θόρυβο σαν έκρηξη. Στη συνέχεια είδα δεύτερο άνθρωπο να καίγεται. Πήρα δεύτερο πυροσβεστήρα και τον έσβησα».

Στη συνέχεια, ο ιατρός Σταύρος Τρύφων τόνισε ότι αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς στη Β’ Πνευμονολογική, ακολούθησαν στιγμές χάους. «Η τεχνική υπηρεσία έκοψε την παροχή οξυγόνου για να μην έχουμε χειρότερα. Έπεσε και το ρεύμα και έτσι νοσηλευτικό προσωπικό και γιατροί εγκλωβίστηκαν στα γραφεία τους από τους πυκνούς καπνούς», περιγράφει ο διευθυντής Πνευμονολογίας στην κλινική του ΕΣΥ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Σταύρος Τρύφων, χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Τρύφων είχε αναφέρει τότε, ότι ο 79χρονος που βρέθηκε νεκρός, εξαϋλώθηκε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα