Εκλογές 2023: Ο Έκτορας Κουφοντίνας “τα χώνει” στον Αλέξη – «Ξεκινά να κολυμπά προς τον βυθό»

Kριτική στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει ο γιος του φυλακισμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, για την τακτική του μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές

Από την τοποθεσία «Αργεντινή», όπου πιθανώς βρίσκεται ο Έκτορας Κουφοντίνας, επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές προσώπων στην εκλογική επιτροπή, ενώ αποκαλεί «έκθεση δημοτικού» την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Νίκαια, την περασμένη Πέμπτη. Επίσης, συγκρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ με αποπροσανατολισμένο ναυαγό που πνίγεται, «με αποτέλεσμα να ξεκινάει να κολυμπά προς τον βυθό».

«Μόλις διάβασα τα ονόματα της “εκλογικής επιτροπής” του ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι πάνε για 10%. Ακούγοντας αυτή την έκθεση δημοτικού που δώσανε στον Τσίπρα για να τη διαβάσει σαν “ομιλία” στη Νίκαια, νομίζω κατάλαβα και ποιος από αυτούς την έγραψε… Μου φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν το ναυαγό ο οποίος πνίγεται, και έτσι όπως είναι κάτω από το νερό αποπροσανατολίζεται με αποτέλεσμα να ξεκινάει να κολυμπά προς τον βυθό», γράφει χαρακτηριστικά.

Σε δεύτερη ανάρτησή του, ο γιος Κουφοντίνα επαναλαμβάνει την εκτίμησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να συγκεντρώσει ποσοστό έως και 10%.

Κατά την εκτίμησή του, τα ποσοστά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είναι: ΝΔ 38%, ΣΥΡΙΖΑ 10-24%, ΠΑΣΟΚ 15%, ΚΚΕ 5%, Ελληνική Λύση 5%, Πλεύση Ελευθερίας 3%, Νίκη 3%, ΜέΡΑ25 2,8%. Γράφει χαρακτηριστικά:

Εκτιμήσεις για τις κινήσεις του εκλογικού σώματος στις επόμενες εκλογές:

➢ ΜέΡΑ25, Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη

Οι άνθρωποι που ψήφισαν αυτά τα κόμματα δεν θέλανε να κερδίσει ο Μητσοτάκης (ο Τσίπρας), όμως ταυτόχρονα αρνηθήκανε να ψηφίσουν Τσίπρα (Μητσοτάκη) προκειμένου να το αποτρέψουν αυτό.
Οι ψηφοφόροι αυτών των 3 κομμάτων πιστεύουν στα κόμματά τους και τα υποστηρίζουν. Οπότε καταρχάς θα μείνουν στα ίδια.
Από ‘κεί και πέρα κάποιοι λίγοι με βαριά καρδιά θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ (ΝΔ), όμως κάποιοι περισσότεροι θα ψηφίσουν τα 3 μικρά βλέποντας ότι μπορούνε να μπουν στη Βουλή.

Γι’ αυτό εκτιμώ ότι είναι πιθανό να ανέβουν και τα 3, με την Πλεύση Ελευθερίας και τη Νίκη να μπαίνουν οριακά στη Βουλή και το ΜέΡΑ25 να μένει οριακά εκτός Βουλής*.

➢ Ελληνική Λύση

Σε αχαρτογράφητες συνθήκες ο Βελόπουλος κράτησε τους δικούς του και πήρε κι άλλους, τους οποίους σε αυτές τις εκλογές δεν τους χάνει. Και ειδικά με σίγουρο Μητσοτάκη για πρώτο οι Δεξιοί θα ξαναψηφίσουν άνετα Βελόπουλο, και ίσως και λίγοι παραπάνω.

➢ ΚΚΕ

Το ΚΚΕ θα πέσει, γιατί δεν έχει και κανένα λόγο να μην πέσει. Εντάξει, ψηφίστηκε μια φορά από λίγους παραπάνω, έγινε η καταγραφή, και τώρα —στα σοβαρά— αυτοί οι «έξτρα» ψηφοφόροι θα πάνε βασικά στον ΣΥΡΙΖΑ, και το ΚΚΕ θα μείνει με τους ίδιους σταθερούς ψηφοφόρους που έχει πάντα.

➢ ΠΑΣΟΚ

Για την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ έχω γράψει εδώ και χρόνια. Το ρεύμα των memes με το «παλιό ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ» δεν ήταν καθαρή πλάκα. Έκρυβε μια μυστική νοσταλγία. Εξάλλου ως γνωστόν στην πλάκα λέγονται τα πιο σοβαρά. Κι εξάλλου είναι σαφές ότι όταν κάποτε πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ —όποτε κι αν γίνει αυτό— θα ανέβει το ΠΑΣΟΚ. Και ο Ανδρουλάκης έχει κάνει καλές ομιλίες τελευταία. Ωστόσο φαίνεται και λίγο σαν κάτι να μην κινείται καλά.

➢ ΣΥΡΙΖΑ

Και 1ος μπορεί να βγει, και 4ος μπορεί να βγει. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνει στα ίδια. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφιστεί μαζικά από αντι-Μητσοτακικούς που φρίκαραν. Και θα καταψηφιστεί μαζικά από ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑίους που θα τρέξουν στο ΠΑΣΟΚ. Τώρα, ποιο ρεύμα θα υπερισχύσει… θα έλεγα ότι «δεν ξέρω», αλλά νομίζω ξέρω. Νομίζω. Διότι μόλις διάβασα τα ονόματα της εκλογικής επιτροπής, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν «10%»

➢ ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία έφτασε το πικ της συσπείρωσής της, και δεν έχει να ανέβει πιο ψηλά. Ελάχιστες νέες ψήφους μπορεί να πάρει, και από ‘κεί και πέρα θα χάσει μερικές. Τους πιο Δεξιά της ΝΔ ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να τους πάρει γιατί αν δείξει ακόμη πιο ακροδεξιό πρόσωπο τότε θα χάσει τους πιο μετριοπαθείς. Τους πιο μετριοπαθείς δεν μπορεί να τους πάρει γιατί αν δείξει πιο χαλαρό πρόσωπο θα χάσει τους ακραίους. Οπότε θα επιχειρήσει να μείνει στα ίδια. Εάν κάνει κάποιο άνοιγμα ωστόσο αυτό θα είναι προς το κέντρο. Από την άποψη ότι οι φανατικοί ακροδεξιοί ΝεοΔημοκράτες θα ψηφίσουν σίγουρα (με τον οίστρο του Μαΐου), οπότε ίσως ανεχτούν ένα ελάχιστο άνοιγμα στο Κέντρο. Όμως ό,τι και να πάρει από εκεί, πιο πολύ θα χάσει από τις παραλίες. Οπότε τα ίδια και λίγο πιο κάτω.

Συνοψίζοντας:

  • ΝΔ 38%
  • ΣΥΡΙΖΑ 10 – 24%
  • ΠΑΣΟΚ 15%
  • ΚΚΕ 5%
  • ΕΛ 5%
  • Πλεύση Ελευθερίας 3%
  • Νίκη 3%
  • ΜέΡΑ25 2,8%

*Υπάρχει και μια πιθανότητα —εάν το ΜέΡΑ25 θεωρηθεί χαμένη υπόθεση— να πέσει κατευθείαν στο 0,2%

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα