ΕΚΠΑ – Αντιπρύτανης Ευσταθόπουλος: Ψεύδεται ο συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ ότι δήθεν κατέβασα τον σέρβερ

"Αν δεν ανακαλέσει, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη", δήλωσε αποφασιστικά ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

«Προδήλως ψευδή» χαρακτήρισε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, τα όσα υποστήριξε νωρίτερα συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ ότι ήταν εκείνος που επέτρεψε να κατέβει ο σέρβερ του πανεπιστημίου Αθηνών με αποτέλεσμα να μην γίνουν διαδικτυακές εξετάσεις.

Παράλληλα ο κ. Ευσταθόπουλος καλεί το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ να ανακαλέσει «όσα ανυπόστατα» δήλωσε για το πρόσωπό μένα, προσθέτοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «είναι αυτονόητο ότι θα προσφύγω στη δικαιοσύνη».

«Η πρώτη μου αντίδραση όταν έμαθα για λεγόμενα του συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ, ήταν γέλια. Τί να πω;» λέει στο protothema.gr ο κ. Ευσταθόπουλος και υπογραμμίζει: «Έχω αναλάβει την υλοποίηση των εξ αποστάσεως εξετάσεων του ΕΚΠΑ. Είμαι ο συντονιστής όλης της προσπάθειας με βάση και την προηγούμενη εμπειρία μου από το ΕΑΠ, το 2020. Έχω, επίσης, αναλάβει όλη τη διαδικασία της ΕΔΕ, που διέταξε αμέσως ο Πρύτανης για το συγκεκριμένο περιστατικό. Εκείνο, που τους είπα πριν προβούν στο σαμποτάζ, ήταν πως όλα αυτά είναι δολιοφθορές και παράνομες ενέργειες και τους ζήτησα να σηκωθούν να φύγουν αμέσως… Τί να πω; Όλο αυτό είναι αστείο πράγμα, δεν στέκει. Και φυσικά, αν δεν ανακαλέσει ο συγκεκριμένος, θα του κάνω μήνυση. Πιθανότατα αυτοί οι άνθρωποι πιέζονται λόγω της ΕΔΕ που έχει διαταχθεί και την έχω αναλάβει εγώ και θεωρούν ότι λέγοντας αυτά, θα με απαξιώσουν. Άλλωστε, τη Δευτέρα, ενώ βγήκε και ο κ.Βαϊνάς και ο δικός μας ο υπάλληλος, που ετέθη σε διαθεσιμότητα από τον Πρύτανη, δεν ανέφεραν κάτι τέτοιο. Το ανέφεραν τρεις μέρες μετά. Αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, όπως ισχυρίζονται, δεν το είχαν δηλώσει τότε;».

Όλη η γραπτή δήλωση του αντιπρύτανη Ευσταθόπουλου

«Ενημερώθηκα ότι ο συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ κ. Βαϊνάς, δήλωσε σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή σήμερα ότι εγώ «κατέβασα» τον server του Πανεπιστημίου τη Δευτέρα το πρωί. Αυτό είναι προδήλως ψευδές και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Αντίθετα εγώ είμαι αυτός που έχω αναλάβει το συντονισμό της υλοποίησης των εξ αποστάσεως εξετάσεων στο ΕΚΠΑ. Επιπλέον, εγώ είμαι αυτός που έχω αναλάβει με εντολή του Πρύτανη τη διενέργεια της ΕΔΕ. Αυτό που έγινε με τον server το έχω ήδη χαρακτηρίσει ως δολιοφθορά και παράνομη ενέργεια σοβαρού βαθμού. Αν ο κ. Βαϊνάς δεν ανακαλέσει όσα ανυπόστατα δήλωσε για μένα, είναι αυτονόητο ότι θα προσφύγω στη δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1 ο συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ, Παντελής Βαϊνάς. «υπήρξε μια διαπραγμάτευσην με τον αντιπρύτανη Ευσταθόπουλο για να κλείσει για συμβολικούς λόγους για λίγη ώρα ο σέρβερ. Το δέχθηκε ο κ. Ευσταθόπουλος και έκανε διακοπή του σέρβερ εξ αποστάσεως. Ήταν μια συμβολική ενέργεια». Όπως είπε, δε, αν ο αντιπρύτανης είχε αρνηθεί «δεν θα είχαμε κάνει τίποτα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα