Στην κορυφή των ελληνικών Πανεπιστημίων το ΕΚΠΑ – Τι έδειξε δημοσκόπηση

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο κατέκτησε την πρωτιά ως προς το κύρος, την ποιότητα σπουδών και την αναγνωρισιμότητα

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης επιβεβαιώνουν την πρωτοκαθεδρία του Ε.Κ.Π.Α., η οποία άλλωστε καταγράφεται και στην επίτευξη υψηλότερων θέσεων στις διεθνείς κατατάξεις, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν το εξαιρετικά ισχυρό θετικό αποτύπωμα που έχει σε όλη την Ελληνική κοινωνία το παλαιότερο και μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας.

Επιπλέον, το 70% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην χώρα μας, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:

1) Το 70% των Ελλήνων αξιολογεί θετικά τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση στη χώρα μας, ποσοστό σημαντικά μεγαλύτερο από την αξιολόγηση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

2) Σε όλους τους δείκτες αναγνωρισιμότητας και κύρους (σε επίπεδο πρώτης αυθόρμητης ανάκλησης) ξεχωρίζει με διαφορά το Ε.Κ.Π.Α., ακολουθούμενο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

3) Το Ε.Κ.Π.Α. καταγράφει εξαιρετικά υψηλό ποσοστό θετικής γνώμης 78% για το κύρος του και το επίπεδο σπουδών του.

4) Επιπλέον, το Ε.Κ.Π.Α. καταγράφει πολύ υψηλά ποσοστά σε επιμέρους χαρακτηριστικά: Α) Ιστορία / φήμη 88%, Β) Ποιότητα σπουδών 76%, Γ) Υψηλό κύρος πτυχίου 74%.

5) Εξαιρετικά υψηλό ποσοστό 79% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η πρώτη προτεραιότητα της Πολιτείας πρέπει να είναι η ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων.

6) Ως κύρια προβλήματα των δημόσιων Πανεπιστημίων καταγράφονται: η έλλειψη χρηματοδότησης για εκπαιδευτικά προγράμματα και έρευνα, η έλλειψη υποδομών και τα περιστατικά βίας και παραβατικότητας με σχεδόν ισοδύναμα ποσοστά.

Όλα τα ανωτέρω θα αποτελέσουν στοιχεία για έναν γόνιμο διάλογο στο Ε.Κ.Π.Α. αλλά και συνολικά στα δημόσια Πανεπιστήμια και στην Ελληνική Πολιτεία.

Ολόκληρη η έρευνα εδώ

Τα πιο σημαντικά ευρήματα της έρευνας σε γραφήματα:

Επίπεδο Εκπαίδευσης

Το επίπεδο εκπαίδευσης στην χώρα

dimoskopisi_ekpa__7_

 

Το επίπεδο εκπαίδευσης ανά βαθμίδα

dimoskopisi_ekpa__8_

 

Τα ευρήματα για τα Α.Ε.Ι.

Το Ε.Κ.Π.Α. πρώτο και με διαφορά Πανεπιστήμιο της χώρας

dimoskopisi_ekpa__9_

 

Το Ε.Κ.Π.Α. έχει το μεγαλύτερο κύρος με διαφορά

dimoskopisi_ekpa__1_

 

Τα ευρήματα για το Ε.Κ.Π.Α.

Το κύρος και το επίπεδο σπουδών στο Ε.Κ.Π.Α.

dimoskopisi_ekpa__2_

 

Τα υψηλά χαρακτηριστικά του Ε.Κ.Π.Α.

dimoskopisi_ekpa__3_

 

Τα προβλήματα των δημόσιων Πανεπιστημίων

dimoskopisi_ekpa__4_

 

Προτεραιότητα η ενίσχυση των Δημόσιων Πανεπιστημίων

dimoskopisi_ekpa__5_

 

Η ταυτότητα της έρευνας

dimoskopisi_ekpa__6_

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα