Έκρυθμη η κατάσταση στη Μυτιλήνη: Μάχες σώμα με σώμα κατοίκων με τα ΜΑΤ

Τραυματίστηκαν 43 αστυνομικοί. Δυνάμεις της αστυνομίας απαντούν με χημικά. Αναφορές για πυροβολισμούς

Έκρυθμη συνεχίζει να είναι η κατάσταση στη Μυτιλήνη καθώς συνεχίζονται τα επεισόδια με αφορμή το μεταναστευτικό και για τη δημιουργία κλειστών δομών για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από τις μάχες σώμα με σώμα κατοίκων με τα ΜΑΤ έχουν τραυματιστεί 43 αστυνομικοί. Μάλιστα κάποιοι από τους τραυματίες αστυνομικούς δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, καθώς κάτοικοι έχουν αποκλείσει τους δρόμους.

Το nealesvou.gr αναφέρει πως η κατάσταση με τις σφοδρές συγκρούσεις στα μέτωπα της Καράβας είναι εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δυο πολίτες που δέχθηκαν χτυπήματα από πέτρες που πετάνε αστυνομικοί – όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες – μεταφέρονται αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υγείας Καλλονής με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Παρουσιάζουν και αναπνευστικά προβλήματα λόγω των χημικών.

Στο «Διαβολόρεμα» βρίσκονται πάνω από 1.500 κάτοικοι του νησιού οι οποίοι παρά τις συνεχείς ρίψεις χημικών αντιστέκονται και μάλιστα πληροφορίες στις 14:00 οι δυνάμεις της Αστυνομίας υποχωρούσαν προς Λάμπου Μύλοι και τους ακολoυθούσαν εξοργισμένοι πολίτες.

Ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω χειροβομβίδων κρότου-λάμψης

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονται στην περιοχή της Καράβας έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στο δρόμο μετά από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων από τους άνδρες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι εστίες φωτιάς είναι τρεις με την Πυροσβεστική να έχει επικεντρωθεί στην πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ με αφορμή το μεταναστευτικό.

Αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν η άμεση αποσυμφόρηση της Λέσβου και η αποχώρηση των ΜΑΤ. Η πορεία κατέληξε στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Καταγγελίες για πυροβολισμούς και αναφορές για καραμπίνες

Και ενώ η κατάσταση είναι τεταμένη στο νησί, υπάρχουν καταγγελίες από κατοίκους για πυροβολισμούς, ενώ από την πλευρά των αστυνομικών υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς από καραμπίνες. Ωστόσο καμία από τις δύο καταγγελίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Διαβάστε επίσης