ΕΛ.ΑΣ.: Βρέθηκαν αντιαρματικά μέσα σε τούνελ σε Σεπόλια και Εξάρχεια

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. Πάνω από 20 προσαγωγές

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Σεπόλια και Εξάρχεια, καθώς μέχρι στιγμής εντοπίστηκε βαρύς εξοπλισμός κρυμμένος σε διαμορφωμένους χώρους (τούνελ).

Σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τονίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β), ύστερα και από συνεργασία με την Ε.Υ.Π. (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών).

Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα στα Σεπόλια και στην οδό Τζαβέλα 3 στα Εξάρχεια. Έχουν γίνει μέχρι τώρα προσαγωγές περισσότερων των 20 αλλοδαπών. Έχει αποκαλυφθεί τούνελ και βαρύς οπλισμός, όπως αντιαρματικά.

Τα αντιαρματικά και ο υπόλοιπος οπλισμός βρέθηκε κρυμμένος μέσα σε υπόγειο τούνελ που εντοπίστηκε κάτω από το διαμέρισμα στα Σεπόλια. Ήδη έχουν μεταβεί στο σημείο πυροτεχνουργοί του στρατού και της αστυνομίας που εξετάζουν τον οπλισμό. Μετά το τέλος της επιχείρησης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Σεπόλια και Εξάρχεια

Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι 26 άτομα κουρδικής καταγωγής έχουν προσαχθεί μέχρι στιγμής στη ΓΑΔΑ, στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σε δύο διαφορετικά σημεία της Αθήνας.

Η επιχείρηση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αφορά στην οργάνωση DHKP-C που ενέχεται σε διάφορες ενέργειες στην Τουρκία, πραγματοποιείται από το Τμήμα Διεθνούς Τρομοκρατίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, δεν αφορά σε εγχώρια τρομοκρατία και είναι σε εξέλιξη σε σπίτι στην οδό Αυλώνος στα Σεπόλια και σε γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για Τούρκους Πολιτικούς Κρατούμενους στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια.

Από τα Σεπόλια έχουν προσαχθεί 9 άτομα και από την οδό Τζαβέλα 17 άτομα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα αντικείμενα.

Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν την υπόθεση σοβαρή.

Διαβάστε επίσης