bpbg
bpbg

Ελπίδα: «Ντούσκα και Τάμτα μπορούν να κατακτήσουν μια πολύ καλή θέση στη Eurovision!»

Η «Α» μίλησε με την ερμηνεύτρια του «Σωκράτη, εσύ σούπερ σταρ» για τις φετινές εκπροσώπους στον διαγωνισμό και τη δική της εμπειρία, που της χάρισε την 8η θέση!

Επιτέλους, βρισκόμαστε κυριολεκτικά μια ανάσα πριν από τη μεγάλη στιγμή κατά την οποία θα ακούσουμε από τις οθόνες της τηλεόρασής μας το χαρακτηριστικό μουσικό σήμα που θα κηρύξει και φέτος την έναρξη του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Μόλις λίγες ημέρες μάς χωρίζουν από τη βραδιά του μεγάλου τελικού, το Σάββατο, 18 Μαΐου. όταν η σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου «Expo Tel Aviv» θα πλημμυρίσει από πρωτότυπα μουσικά ακούσματα, ιδιαίτερες φωνές, πολύχρωμα φώτα, άφθονη λάμψη και εντυπωσιακές παρουσίες που σκοπεύουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου κάθε μια από τις 41 χώρες, που θα λάβουν μέρος, να διεκδικήσει την πρώτη θέση στην Ευρώπη!

Ανάμεσά τους η Ελλάδα και η Κύπρος, τις οποίες θα εκπροσωπήσει αντίστοιχα η Κατερίνα Ντούσκα με το τραγούδι «Better Love» (σε στίχους και μουσική της ίδιας και των Leon of Athens και David Sneddon), και η Τάμτα με το «Replay» (τους στίχους και τη μουσική υπογράφει ο Άλεξ Παπακωνσταντίνου).

Με αφορμή τις δύο αυτές συμμετοχές-σταθερή αξία, η «Α» επικοινώνησε με την Ελπίδα, τη σπουδαία αυτή Ελληνίδα τραγουδίστρια που το 1979 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον ίδιο διαγωνισμό στην Ιερουσαλήμ, με το τραγούδι «Σωκράτη, εσύ σούπερ σταρ» (σε στίχους Σώτιας Τσώτου και μουσική Δώρου Γεωργιάδη), κατακτώντας την όγδοη θέση!

Πώς βλέπει τις δύο φετινές υποψήφιες της Κύπρου και της Ελλάδας; Τι πιθανότητες έχει η καθεμιά τους να αγγίξει την πρωτιά; Τι θυμάται από τη δική της εμπειρία στη σκηνή της «Eurovision»;

«Η Κατερίνα Ντούσκα είναι μια ερμηνεύτρια με εκπληκτική και ιδιαίτερη φωνή, και η όλη παρουσία της φέρει κάτι το διαφορετικό που ελπίζω να εκτιμηθεί! Η χροιά της φωνής της έχει μια ιδιαίτερη ποιότητα, έξω από τα συνηθισμένα και το τραγούδι της είναι πραγματικά πολύ ωραίο και απολύτως ταιριαστό στο ύφος του διαγωνισμού. Θεωρώ ότι έχει αρκετές πιθανότητες να κατακτήσει μια πολύ καλή θέση, αν και στη Eurovision δεν μπορεί να προβλέψει κανείς με βεβαιότητα γιατί είναι ένας διαγωνισμός με ανατροπές.

»Σχετικά με την Τάμτα, έχω να πω επίσης μόνο καλά λόγια καθώς πιστεύω ότι πρόκειται και στην περίπτωσή της για μια πολύ καλή τραγουδίστρια, η οποία σαφώς και κάνει και με το παραπάνω για τον σκοπό που τη στέλνουν! Είμαι σίγουρη ότι θα βάλει τα δυνατά της για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εύχομαι ολόψυχα να είναι ο Θεός μαζί τους και καλή επιτυχία και στις δυο τους!»

Ανοίγοντας το «σεντούκι» με τις δικές της πολύτιμες αναμνήσεις από τη συμμετοχή της στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, ακριβώς πριν από 40 χρόνια, ανακαλύπτουμε και κάποιες άγνωστες πτυχές, τις οποίες κρατάει μέσα της σαν φυλαχτό.

«Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία η συμμετοχή μου στο διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι “Σωκράτη, εσύ σουπερ σταρ”, το οποίο ανήκει στα 12 καλύτερα που έχουν περάσει ποτέ από αυτόν, και όπως μας έχουν ενημερώσει κατά καιρούς από την πρεσβεία του Ισραήλ, το τραγουδούν ακόμη και σήμερα! Νιώθω πολύ χαρούμενη γιατί φέτος μού έγινε η πρόταση να το τραγουδήσω ξανά, στο πλαίσιο του καθιερωμένου πάρτι των “Eurofans”, την παραμονή του διαγωνισμού!

»Θυμάμαι ότι η δική μας συμμετοχή το 1979 είχε κατακτήσει την όγδοη θέση με ελάχιστη διαφορά από τους πρώτους και όσους προηγούνταν, και μάλιστα αποκλειστικά με ελληνικό στίχο και χωρίς το καθιερωμένο δωδεκάρι της Κύπρου αφού η πρώτη της συμμετοχή ήταν το 1981. Ίσως αν είχαμε και αυτό το δωδεκάρι, να είχαμε κατακτήσει την πρώτη θέση, ποιος ξέρει! Πάντως, οι Ισραηλινοί τότε μας θεωρούσαν πρώτους, όπως μας έλεγαν! Μάλιστα ο σκηνοθέτης είχε παίξει με την αντανάκλαση του φωτός μέσα στην αίθουσα, και αν παρατηρήσει κανείς το βίντεο της εμφάνισής μας,  θα δει ότι στο τέλος του τραγουδιού εμφανίζεται πάνω δεξιά στην οθόνη ένα έντονο φως, που σχηματίζει ένα αστέρι! Όπως μας εκμυστηρεύτηκε αργότερα ο ίδιος ο σκηνοθέτης, εστίασε σκόπιμα σε αυτό για να δείξει σε όλο τον κόσμο ότι πράγματι μας θεωρούσαν όλοι τους νικητές!»

Με αυτά τα φωτεινά λόγια της Ελπίδας, ευχόμαστε κι εμείς από την πλευρά μας καλή επιτυχία στην Κατερίνα Ντούσκα και στην Τάμτα!

Να λάμψουν και οι δυο τους με τη φωνή, τη σκηνική τους παρουσία και πάνω απ’ όλα την αγάπη γι’ αυτό που κάνουν, που τόσο η μία, όσο και η άλλη, διαθέτουν και με το παραπάνω!

 

Διαβάστε επίσης