Έμειναν Ελλάδα και Αλβανία χωρίς… σέντρα

Δυστυχώς… ποδοσφαιρικά επτωχεύσαμεν. Λάστιχο έγινε η ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος της Super League1. Έχει γίνει της… μετάθεσης. Με τους καλύτερους οιωνούς, η σέντρα προγραμματίζεται για τις 11 Σεπτεμβρίου. Η ανοργανωσιά και η αντιπαλότητα σε όλο της το μεγαλείο. Το προϊόν ευτελίζεται και μοιραία υποβαθμίζεται η εμπορική του αξία.

Τα συνδρομητικά κανάλια που έριξαν εκατομμύρια ευρώ για να πάρουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος, βλέπουν η επένδυσή τους να μην είναι ανταποδοτική, καθώς ουδείς περίμενε πως θα υπάρξουν ερασιτεχνικές ενέργειες σε αυτό τον βαθμό.

Το ελληνικό και το αλβανικό είναι τα μοναδικά δύο πρωταθλήματα Α΄  Εθνικής κατηγορίας σε ολόκληρη την Ευρώπη (στις 55 χώρες της UEFA), τα οποία θ’ αρχίσουν τον Σεπτέμβριο! Ή, για να είμαστε ακριβείς, υπάρχουν και δύο που θα κάνουν σέντρα τον Οκτώβριο. Το Σαν Μαρίνο και το Γιβραλτάρ. Εκεί όμως η κατάσταση είναι εντελώς ερασιτεχνική.

Το Σαββατοκύριακο αρχίζουν τα πρωταθλήματα της Βορείου Ιρλανδίας, του Ισραήλ και του Λιχτενστάιν, που πρόλαβαν και κάνουν σέντρα τον Αύγουστο. Στην Ελλάδα είναι άλλα τα κόλπα, μόνο που με την τακτική την οποία ακολουθούν οι μεγαλοσχήμονες, στο τέλος θα ξύνουν τον πάτο της Ευρώπης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα