Εμβολιασμοί: Γίνονται έλεγχοι στα γήπεδα;

Παναγία, βόηθα σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Αυτοί της Θύρας 4 έχουν προαναγγείλει συγκέντρωση και πορεία στην Τούμπα για το ματς με τον Απόλλωνα. Και τι λένε στην ανακοίνωση; Ότι όλοι έχουν δικαίωμα στον ΠΑΟΚ. Θα ξακακάτσουνε και στη Θύρα 4 κανονικά.

Γι’ αυτό κι από την αρχή της χρονιάς δεν πατούσανε στη Θύρα 4. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας σηκώνουνε πανό κάθε φορά που ο ΠΑΟΚ παίζει στην Τούμπα. Καλά ξεμπερδέματα, Ιβάν Σαββίδη. Θα συγκεντρωθούνε έξω από τη Θύρα 4 εμβολιασμένοι κι ανεμβολίαστοι, κι όποιον πάρει ο χάρος. Διότι αυτό λένε. Όλοι μαζί εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Άπαξ και σου λένε ότι στην Κοπεγχάγη μάς κοιτάξανε μονάχα το εισιτήριο, εδώ γιατί να μη γίνεται το ίδιο; Κι ας πνίγεται η Θεσσαλονίκη από την πανδημία.

Και ρωτάω τώρα εγώ: Ποιος θα πάει να κάνει τον έλεγχο στην είσοδο της Θύρας 4; Οι σεκιουριτάδες της Τούμπας; Έχουν οικογένεια οι περισσότεροι. Θα πάνε υπάλληλοι του ΕΟΔΥ; Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Θα πάει η Αστυνομία; Θα χρειαστούν όλα τα ΜΑΤ της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Μακεδονίας. Ποιος θα τους σταματήσει για να τους ζητήσει το barcode αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι; Τσαμπουκά θα μπούνε μέσα. Η Θεσσαλονίκη ξαναείναι στα κόκκινα με τον κορωνοϊό. Τίγκαραν οι ΜΕΘ, οι γιατροί σηκώνουνε ψηλά τα χέρια, και οι ΠΑΟΚτσήδες ετοιμάζονται να μπουκάρουνε στη Θύρα 4 όλοι μαζί.

Και δεν είναι μοναχά οι ΠΑΟΚτσήδες. Για όλους τους θεατές, όλων των ομάδων θα σου μιλήσω εγώ. Και για τον Αυγενάκη, που αποφάσισε να μπάσει κι άλλους μέσα στα γήπεδα. Να φτάσει στο 90% η πληρότητα.

Να σ’ το κάνω σεντς. Το κάθε γήπεδο, άντε να πούμε ότι έχει 10  θύρες. Μάλιστα. Πόσοι υπάλληλοι χρειάζονται για να κάνουν τους ελέγχους; Φτάνει ένας; Δεν νομίζω. Έπρεπε να μπαίνουν στη γραμμή από την προηγούμενη μέρα οι θεατές, μέχρι να έρθει η σειρά τους.

Η Αστυνομία δεν είναι γι’ αυτήν τη δουλειά, να κάνει ελέγχους στα barcode. Οι σεκιουριτάδες, έτσι και πλησιάσουν για ελέγχους, θα αποκτήσουν καινούργια μούρη. Πόσους υπαλλήλους έχει διαθέσει ο ΕΟΔΥ μέχρι τώρα για να κάνουν έλεγχους στα γήπεδα, μήπως μπορεί να μας πει ο υπουργός Πλεύρης; Φτάνει ένας για κάθε Θύρα; Δεν νομίζω. Όλος ο κρατικός μηχανισμός χρειάζεται για τόσους νοματαίους.

Απλά είναι τα πράγματα. Ένα λεπτό να διαρκεί ο έλεγχος σε κάθε εισερχόμενο, βάλε να δεις πόσα λεπτά χρειάζονται για 25.000 νοματαίους που μπαίνουν μέσα. Χρειάζονται 400 τόσες ώρες. Άντε, να τις μοιράσουμε διά του 10 που είναι οι Θύρες, τέσσερις ώρες στην κάθε Θύρα, αν έχει ένα άτομο στον έλεγχο. Αν έχει δύο, δύο ώρες. Δεν έχει παραπάνω. Δεν είναι μονάχα ένα γήπεδο. Στο Λεκανοπέδιο γίνονται τόσα ματς κάθε μέρα, αρχίζει και η Super League2, ενώ αρχίσανε και το μπάσκετ, το πόλο, το βόλεϊ.

Τι χαμπάρια, μάστορα; Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Θα έπρεπε το κράτος να φέρει κι από το εξωτερικό υπαλλήλους για τους ελέγχους. Διότι δεν είναι μονάχα το ένα λεπτό. Είναι κι ότι θα γίνουν και οι τσαμπουκάδες, άπαξ και δεν δουλέψει κάτι καλά με τα barcode στο κινητό ή τα πιστοποιητικά rapid test ή τα πιστοποιητικά νόσησης. Και το άλλο, όμως, να ρωτήσω. Ταυτότητες ζητάνε στην είσοδο, για να μη χρησιμοποιεί ο άλλος μαϊμού πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον ξάδερφο; Στους κινηματόγραφους ζητάνε ταυτότητες;

Μη σου πω ότι ακούγεται κι ότι διάφορες «πρώτες μούρες» κάθονται στην είσοδο και παίρνουν το ταληράκι από αυτούς που δεν έχουν εισιτήριο και τους μπάζουνε μέσα. Διότι κι αυτό ακούγεται. Και τι θα πει ο σεκιουριτάς; Ότι δεν περνάει; Πλάκα κάνουμε τώρα;

Ύστερα, αυτοί που κάνουνε τους ελέγχους, δεν έχουν μόνο τα γήπεδα. Έχουν και τα μπαρ και τα εστιατόρια, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και τα ρέστα. Πώς μπαίνουν οι θεατές στα γήπεδα και ειδικά αυτοί οι λεγόμενοι «σκληροπυρηνικοί»; Δείχνουν στο «Καραϊσκάκης» τη φωτογραφία του Μαρινάκη και τους αφήνουν να περάσουν; Δείχνουν στο ΟΑΚΑ τη φωτογραφία του Μελισσανίδη και τους λένε, «περάστε, κύριοι»; Ή στον Άρη του Καρυπίδη και στη «Λεωφόρο» του Αλαφούζου;

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα