Ένας Αλγερινός υπεύθυνος για δεκάδες διαρρήξεις Ι.Χ. στο Νέο Ψυχικό

Χειροπέδες σε έναν 30χρονο Αλγερινό, ο οποίος είχε «ρημάξει» τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, πέρασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Ήταν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 30χρονο Αλγερινό και έναν ακόμη συνεργό του, ο οποίος διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται, να κινούνται ύποπτα στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, έχοντας στην κατοχή τους δύο τσάντες και αποφασίσθηκε ο έλεγχός τους. Στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή, μετά όμως από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε ο αλλοδαπός.

Από την έρευνα στις τσάντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα. Επίσης στην κατοχή του βρέθηκε συσκευή που απενεργοποιεί εξ αποστάσεως το ηλεκτρονικό κλείδωμα των αυτοκινήτων. Κατόπιν των ανωτέρω ο δράστης προσήχθη στο Τ.Α. Νέου Ψυχικού. Από την έρευνα του Τ.Α. Νέου Ψυχικού, διαπιστώθηκε ότι τις ανωτέρω τσάντες τις είχαν αφαιρέσει από σταθμευμένο αυτοκίνητο, που είχαν διαρρήξει νωρίτερα στην περιοχή. Τα κλοπιμαία αναγνωρίσθηκαν από τον ιδιοκτήτη τους και του αποδόθηκαν.

Όπως εξακριβώθηκε οι δράστες είχαν διαπράξει κατά τον τελευταίο μήνα, δεκαοκτώ διαρρήξεις-κλοπές από αυτοκίνητα στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, όπου μετά την απολογία του εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Διαβάστε επίσης