Βάζει στο παιχνίδι το ΕΣΡ με εξώδικο

MEGA

Εξώδικο απέστειλε η Τηλέτυπος στο ΕΣΡ, προκειμένου να πάρει θέση στο θέμα που προέκυψε το τελευταίο διάστημα με την Digea.

Σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η εταιρεία πάροχος δικτύου δεν μπορεί να προβαίνει στη μείωση της ποιότητας του σήματος ενός τηλεοπτικού σταθμού, αν δεν έχει εξασφαλίσει τη σχετική σύμπραξη του ΕΣΡ. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, η Τηλέτυπος απευθύνθηκε στο ΕΣΡ με εξώδικο, καλώντας την Αρχή να συμπράξει από κοινού με την ΕΕΤΤ  όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και τη νομολογία στην απαίτηση της Digea να υποβαθμίσει το σήμα του καναλιού.

Στο μεταξύ, το ΕΣΡ είναι σε λευκή απεργία από την Τρίτη, καθώς η προγραμματισμένη συνεδρίαση ματαιώθηκε εξαιτίας του προβλήματος που υπάρχει με τα μέλη της Αρχής που είναι συνταξιούχοι και έχουν σοβαρή μείωση των αποδοχών τους με βάση το Ν.4387/2016.

Stop Μητσοτάκη στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών

Με επιστολή του, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζητά από το ΕΣΡ να μην προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών – Εξώδικο ΜΕGA στην Αρχή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεικνύει το πάγωμα όλης της διαδικασίας της αδειοδότησης των καναλιών, με επίσημη ανακοίνωση του προς το ΕΣΡ.

Επικαλούμενος “μια σειρά αιτήσεων ακυρώσεως που πλήττουν τη συνταγματικότητα και άλλων διατάξεων” του νόμου, ο πρόεδρος της ΝΔ ζητά να μη δοθούν οι άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο πρόεδρος της Ν.Δ., «καμία διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει στο πλαίσιο του προαναφερθέντος νόμου». Ποιου νόμου; Του νόμου που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, μάλιστα σε ορισμένα άρθρα του με ευρεία πλειοψηφία. Όπως διατείνεται ο κ. Μητσοτάκης, ευθυγραμμισμένος με τους ιδιοκτήτες των καναλιών, επειδή εκκρεμεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας «η έκδοση αποφάσεων σε μια σειρά αιτήσεων ακυρώσεως που πλήττουν τη συνταγματικότητα και άλλων διατάξεων του οικείου νόμου», «θεωρούμε αυτονόητο ότι έως την έκδοση των αποφάσεων αυτών από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δεν θα πρέπει να προχωρήσει καμία διαδικασία βασισμένη στον Ν. 4339/2015 λόγω του κινδύνου να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα και τυχόν νέας διαδικασίας, με σοβαρές συνέπειες για το δημόσιο συμφέρον αλλά και για το κύρος του προσφάτως συγκροτηθέντος Συμβουλίου σας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα