Ένας ηγέτης κι ένας βερμπαλιστής στην αντιμετώπιση της κρίσης των ομάδων τους

Να τα βάλουμε κάτω τα πράγματα. Από τη μία, έχεις τον Ιβάν Σαββίδη. Από την άλλη τον Μαρινάκη. Θα χτυπηθούν, σου λέει, για τον τίτλο. Αυτό λέγανε οι Σαββιδοτέχνες. Για το Μαρινακέικο, δεν το συζητώ καν. Αυτοί νομίζουν ότι το πρωτάθλημα τους ανήκει, γιατί έτσι έχουνε μάθει.

Σ’ ένα πράγμα θέλω να σταθώ εγώ. Ποιος είναι ο κανονικός ηγέτης μιας ομάδας και ποιος είναι γιαλαντζί. Ντεμέκ, που λένε και στην Μακεδονία.

Να σου ξεκινήσω από τον Μαρινάκη. Μένει δυο χρόνια δίχως πρωτάθλημα. Καραξεφτίλα, μιλάμε. Δυο χρόνια χωρίς κατσαρόλι.

Και τι κάνει ο Μαρινάκης; Αγοράζει παίκτες και κάνει σωστές επιλογές προσώπων. Κι ούτε διώχνει τον προπονητή, όπως τον συμβούλεψαν να το κάνει, ακόμα και άνθρωποι του άμεσου περιβάλλοντός του. Τον στήριξε ον Μαρτίνς. Δεν τον σούταρε για να πάρει κανέναν Αναστόπουλο ή Λεμονή για να πουλήσει Ολυμπιακοφροσύνη.

Ο Ιβάν πήρε το πρωτάθλημα κι έδιωξε τον Λουτσέσκου. Προσβολές χοντρές έριχνε στα αποδυτήρια, ο ίδιος ο Ρουμάνος το είπε πριν από καμιά δεκαριά μέρες. Και μετά, αγκάλιαζε έναν – έναν τους παίκτες λες κι είναι διπολικός. Πάει κι ο Φερέιρα κι ο Ιβάν πήρε τον Γκαρσία, όχι για προπονητή, αλλά για να ικανοποιήσει το ένστικτο του λαού του ΠΑΟΚ.

Τα Μέσα του Μαρινάκη τα έριχναν στην εξυγίανση, που ο Ολυμπιακός δεν σήκωνε κούπες. Λογικό. Δεν κρύφτηκε, όμως, ο Μαρινάκης πίσω από τις διαιτησίες. Και πούλησε παίκτες και αγόρασε παίκτες. Τον ενίσχυσε τον Ολυμπιακό. Κι εμπιστεύτηκε το σκάουτινγκ στον Καρεμπέ και τον Μοδεστό.

Ο Ιβάν Σαββίδης πήρε έναν Μπράνκο, που κανένας δεν ήξερε πως ξεφύτρωσε, μετά τον Όλαφ τον Ρέμπε. Και τι έκανε ο Καρεμπέ και τι έκανε ο Ρέμπε; Τα βλέπουμε στο γήπεδο. Τσόλακ από τη μία, Ελ Αραμπί από την άλλη.

Κι επί πλέον, ο Σαββίδης τα φόρτωσε όλα στον Κλάτενμπεργκ. Αυτή ήταν η γραμμή. Τα χώνουμε στον Άγγλο για την αποτυχημένη πορεία και καθαρίσαμε Βάζουμε και τον Κάκο να λέει παπαριές και όλα καλά.

Ενώ ο Μαρινάκης έφτιαξε μια ομάδα με δικούς του παίκτες, ο Σαββίδης πήρε δανεικό τον Κρμέντσικ για να του λύσει το πρόβλημα. Και ξανάφερε πίσω τον Ουάρντα και τον Λάμπρου.

Ο Μαρινάκης έχει νέα παιδιά για το κέντρο της άμυνας, τον Μπα, τον Σεμέδο και τον Σισέ και στον ΠΑΟΚ, Βαρέλα, Ίνγκανσον και Κρέσπο είναι όλοι μαζί 93 ετών. Αν βάλουμε και τα 34 του Βιεϊρίνια, σύνολο 127 ετών είναι η άμυνα του ΠΑΟΚ.

Μην πάμε παρακάτω. Άλλο ήταν το θέμα μου. Το πως χειρίζεται ο ένας και πως ο άλλος την κατάσταση. Και βλέπεις, μάστορα, ότι ο Σαββίδης, άσος στην προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου, λέει ότι φταίει ο Γκορτζίλας που ο Ολυμπιακός πέρασε από την Τρίπολη με 4-0.

Ποιος είναι ο πραγματικός ηγέτης και ποιος ο μέγας βερμπαλιστής, που χρησιμοποιεί ωραία λεκτικά σχήματα και στην ουσία δεν λέει τίποτα;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα