Ένας μόνο διαφωνεί με το επίδομα Πάσχα

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Θόδωρος Σκυλακάκης αντιτίθεται όχι μόνο στην ουσία της λεγόμενης «επιδοματικής πολιτικής», αλλά και στο κατά πόσον το δημόσιο ταμείο έχει την αντοχή για τέτοιες παροχές

Όσο κλιμακώνεται η οικονομική κρίση στον απόηχο του Ουκρανικού και όσο το ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο βαίνουν την ανιούσα, τόσο στο Μαξίμου πείθονται ότι το λεγόμενο «επίδομα Πάσχα» είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να δοθεί, ακόμη και εάν χρειαστεί να στύψουν την πέτρα για να βγάλουν λάδι, όπως λένε, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ουδείς άνθρωπος που είναι δίπλα στον πρωθυπουργό δεν είναι αρνητικός στο να δοθεί το επίδομα Πάσχα στους ευάλωτους. Ή, πιο σωστά, υπάρχει ένας που έχει εκφράσει τις αμφιβολίες του γι’ αυτό το επίδομα. Ο λόγος για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη, που αντιτίθεται όχι μόνο στην ουσία της λεγόμενης «επιδοματικής πολιτικής», αλλά και στο κατά πόσον το δημόσιο ταμείο έχει την αντοχή για τέτοιες παροχές. Σε έναν κόσμο που αλλάζει, δηλαδή, εκείνος επιμένει στην κλασική ρήση τής Μάργκαρετ Θάτσερ, που είχε πει ότι «ο καλός Σαμαρείτης δεν έμεινε στην Ιστορία μόνο επειδή ήταν καλός, αλλά επειδή είχε και λεφτά». Και επί της ευκαιρίας, καλό θα είναι να ξανασκεφτούν οι αρμόδιοι πριν ξεκινήσουν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει ο ΕΦΚΑ για τους περίπου 1 εκατ. οφειλέτες που δεν υπέβαλαν αίτηση ευνοϊκής ρύθμισης σε έως 72 δόσεις. Περίπου 1,5 δισ. ευρώ είναι οι οφειλές που μπαίνουν στο στόχαστρο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), καθώς μόλις 56.300 οφειλέτες υπέβαλαν αίτηση διακανονισμού οφειλών ύψους περίπου 650 εκατ. ευρώ. Ήδη κάποιες ψύχραιμες φωνές στο Μαξίμου ισχυρίζονται ότι πρέπει να επιμείνουν και με νέα ρύθμιση, λόγω και των τεράστιων προβλημάτων που δημιουργούνται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα