Ενές Καντέρ: «Αν όχι NBA, τότε… Παναθηναϊκό»

Μάτια για τον Παναθηναϊκό έχει ο Ενές Καντέρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «Ekirikas.com».

Ο Τούρκος σέντερ με την πολυετή θητεία του ΝΒΑ, ο οποίος τώρα δεν είναι σε κάποια ομάδα, μίλησε για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Αρχικά, ο 30χρονος ψηλός ξεκαθάρισε πως προτεραιότητά του αποτελεί η παραμονή στον «μαγικό κόσμο του NBA», ενώ εμφανίστηκε όχι μόνο θετικός στο ενδεχόμενο να παίξει στη χώρα μας, αλλά κυρίως να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

«Εμένα πρώτος μου στόχος είναι να αγωνιστώ στο ΝΒΑ και εκεί θέλω να είμαι. Όμως, εάν δεν συμβεί αυτό, εγώ έχω μεγαλώσει βλέποντας τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και άλλες ομάδες, ενώ ο αδελφός μου, που αγωνιζόταν πέρυσι στην Ελλάδα και τον Κολοσσό Ρόδου, μου έλεγε πόσο καλά είναι εκεί. Πριν απ’ όλα όμως, θα ήθελα να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε αρχικά ο Τούρκος σέντερ στην ερώτηση για το αν θα αγωνιζόταν ποτέ στην Ελλάδα.

Για την επιθυμία του να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας μας: «Αρχικά, θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον ευχαριστήσω που δέχεται τους Τούρκους πρόσφυγες. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Στη συνέχεια, θα ήθελα να μιλήσω μαζί του για το κατά πόσον υπάρχει πιθανότητα να έρθω σε μια ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός και να χτίσω την φιλία ανάμεσα στις δυο χώρες. Εάν παίξω σε ελληνική ομάδα δεν θα είναι μόνο για το μπάσκετ. Θέλω να χτίσω γέφυρα μεταξύ αυτών των ανθρώπων. Δεν είμαστε τόσο μακριά: τρώμε τα ίδια φαγητά, ενώ και η κουλτούρα μας είναι πολύ κοντά».

Για το αν θα ήθελε μόνο στον Παναθηναϊκό να αγωνιστεί: «Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη επιλογή. Μην ξεχνάμε ότι και ο φίλος μου ο Χεζόνια αγωνιζόταν εκεί. Εάν ήταν μια ελληνική ομάδα, θεωρώ ότι θα πήγαινα στον Παναθηναϊκό. Εξαρτάται, βέβαια, από το τι θα γίνει με το ΝΒΑ και τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα