«Έπεσαν» διεθνή ενημερωτικά sites και κυβερνητικές ιστοσελίδες

Ανάμεσά τους οι: Guardian, Financial Times, Independent και των New York Times και οι ιστοσελίδες της βρετανικής κυβέρνησης και του Λευκού Οίκου

Kορυφαίοι ειδησεογραφικοί ιστότοποι έπεσαν, προ ολίγου. Ανάμεσά τους οι: Guardian, Financial Times, Independent και των New York Times και οι ιστοσελίδες της βρετανικής κυβέρνησης και του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με το BBC, εκτός λειτουργίας βρίσκεται και η επίσημη ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης gov.uk. To περιστατικό συνέβη περίπου στις 13:00 ώρα Ελλάδας.Όλοι οι ιστότοποι εμφάνισαν το μήνυμα: “Σφάλμα 503 Μη διαθέσιμη υπηρεσία”.

Οι πρώτες αναφορές έδειξαν ότι τα περιστατικά ίσως σχετίζονται με το Fastly, έναν πάροχο computing cloud, ο οποίος υποστηρίζει πολλούς σημαντικούς ιστότοπους, αναφέρει το BBC.

Σημειώνεται πως και το BBC είχε τεθεί εκτός λειτουργίας, αλλά για μικρότερο χρονικό διάστημα.Eκτός λειτουργίας βρέθηκε πριν λίγο και το cnn.com.

Η Fastly ανέφερε ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και διορθώνεται, ενώ διερευνά «τον πιθανό αντίκτυπο στην απόδοση των υπηρεσιών CDN». Οι περισσότερες περιοχές κάλυψης της Fastly αντιμετώπιζαν «υποβαθμισμένη απόδοση».

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2 της Δανίας επίσης ανακοίνωσε ότι έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ο ιστότοπός του.

Επίσης, πρόβλημα παρουσιάστηκε στον ιστότοπο λιανικών αγορών της Amazon.com Inc, ενώ σύμφωνα με τον ιστότοπο Downdetector.com, περίπου 2.000 χρήστες της έχουν αναφέρει προβλήματα.

Παράλληλα, η πλατφόρμα Reddit είναι εκτός λειτουργίας, με σχεδόν 21.000 χρήστες του να αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: thepresident.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα