ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Έπεσε Mirage 2000 της ελληνικής ΠΑ στη Σκύρο

Oι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι στην περιοχή που κατέπεσε το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος, δεν επιχειρούσε τουρκικό. Αυτό μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ενώ η προσεκτική διατύπωση της δήλωσης αφήνει ανοιχτά όλα τα σενάρια.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Έρευνα και διάσωση στη περιοχή βορειοανατολικά της Σκύρου για τον αγνοούμενο πιλότο του Mirage 2000 που έπεσε 9 μίλια βορειοανατολικά από το νησί. Στη περιοχή βρίσκεται έναν τουρκικό υποβρύχιο και στα μικρασιατικά παράλια έχουν εντοπιστεί πολλά ιπτάμενα ίχνη από τους Τούρκους σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Πάρις Καρβουνόπουλος και το militaire.gr.

Τι ακριβώς έχει συμβεί ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί. Μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι το Mirage 2000 επέστρεφε από αποστολή αναχαίτισης. Το “ζευγάρι” του ανέφερε ότι έχασε ξαφνικά το Mirage 2000 .

Ένα Mirage 2000 αγνοείται εδώ και λίγα λεπτά στο Αιγαίο σύμφωνα με το militaire.gr. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος είχε απογειωθεί για αναχαίτιση τουρκικου πολεμικού αεροσκάφους το οποίο είχε παραβιάσει το FIR Αθηνών. Δεν υπάρχουν ακόμη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για το αν έχει πέσει ή υπάρχει απώλεια επικοινωνίας ούτε φυσικά και για την τύχη του πιλότου.

Το αεροσκάφος χάθηκε κατά την επιστροφή του στη βάση της Σκύρου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα που οδήγησε στην πτώση ή αν κατερρίφθη από τουρκικά πυρά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα