Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2015 για την Κύπρο

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Νίκος Αναστασιάδης ότι μετά από μία πολύ δύσκολη διετία που θα περάσει τα έτη 2013-14, η Κύπρος θα επανέλθει σταδιακά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2015. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι οι προβλέψεις για την ύφεση το 2013 φτάνουν το 8,7%, ενώ για το 2014 ανέρχονται σε 3,9%.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), ο κ. Αναστασιάδης η Κύπρος θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερες προκλήσεις, και με αύξηση της ανεργίας φέτος και του χρόνου. Τόνισε, παράλληλα,, ότι σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα η οικονομία αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά από την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, που διαθέτει η Κύπρος, μέσω των επενδύσεων σε υποδομές και των εσόδων από την εξόρυξη του φυσικού αερίου.

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι σε περίπτωση που χρειαστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, «δεν θα προέλθουν από πρόσθετες φορολογίες, αλλά από την καλύτερη διαχείριση των κρατικών δαπανών». Ο κύπριος Πρόεδρος σημείωσε ακόμη ότι μόνο μέσω της πιστής εφαρμογής του Μνημονίου, «θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών και του λαού, προς την οικονομία». Τέλος, ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στα μέτρα για ανάπτυξη της οικονομίας και καταπολέμηση της ανεργίας, που εξήγγειλε πρόσφατα και κάλεσε τους εργοδότες να τα υιοθετήσουν.

Διαβάστε επίσης