ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ: Ελπίζουν να βρουν τους δράστες στα βίντεο

Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν περιμετρικά του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Η Καθημερινή» πρόκειται να αναζητήσει πληροφορίες για τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης η ΕΛ.ΑΣ, καθώς και για το όχημα που χρησιμοποίησαν και αν αυτό συνδέεται με το καμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε λίγη ώρα μετά την επίθεση στα Άνω Πετράλωνα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από περίπου 10 κιλά ισχυρής εκρηκτικής ύλης. Η βόμβα ήταν μέσα σε σακίδιο πλάτης. Οι δράστες τη στερέωσαν στο προστατευτικό κιγκλίδωμα είτε χρησιμοποιώντας πλαστικό tire up ή με λουκέτο μηχανής

Επισήμως, το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δεν έχει ακόμα παραληφθεί από τα στελέχη των διωκτικών αρχών που έχουν την ευθύνη της προανάκρισης. Ωστόσο, ατύπως τέθηκε υπόψη αρμοδίων αξιωματούχων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τι προκύπτει από αυτό;

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, οι κάμερες έχουν καταγράψει τα οχήματα που διέρχονται μπροστά από το κτίριο της οδού Εθνάρχου Μακαρίου όχι όμως και τις κινήσεις των δραστών που τοποθέτησαν το σακίδιο με τη βόμβα στο προστατευτικό κιγκλίδωμα του δρόμου. Δηλαδή, το σημείο όπου πυροδοτήθηκε η βόμβα χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς «τυφλό».

Παράλληλα, ψάχνουν κινήσεις που κατέγραψαν οι κάμερες τις ίδιες ώρες τις προηγούμενες 15 ημέρες, καθώς οι τρομοκράτες κατόπτευαν για αρκετές ημέρες το χώρο και θεωρείται βέβαιο πως πέρασαν αρκετές φορές από το σημείο, όπου έσκασε η βόμβα.

Επιπλέον, ενισχύονται οι υποψίες ότι το καμένο Opel που εντοπίστηκε στα Ανω Πετράλωνα, είναι αυτό με το οποίο οι βομβιστές προσέγγισαν και διέφυγαν από το σημείο της επίθεσης. Το αυτοκίνητο βρίσκεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για έρευνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας στις 2 π.μ. δηλαδή περίπου 15 λεπτά μετά την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού, οι επιβάτες του οχήματος το στάθμευσαν πρόχειρα στη μέση του δρόμου και του έβαλαν φωτιά. Το Ι.Χ. απομακρύνθηκε από το σημείο με γερανό και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, σχετίζεται με τη σημερινή βομβιστική επίθεση.

Την ίδια ώρα, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Πρόκειται για την οργάνωση που έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες βομβιστικές επιθέσεις στα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος, της Eurobank στην οδό Σανταρόζα καθώς επίσης και το κτίριο του Εφετείου της Αθήνας, πριν από ένα χρόνο.

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα της 13ης Νοεμβρίου άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό που ωστόσο δεν εξερράγη έξω από το σπίτι του Εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου στο Βύρωνα. Η συγκεκριμένη ενέργεια για την οποία δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης δε συσχετίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. με τη σημερινή επίθεση στο Νέο Φάληρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα