ΕΠΟ στους Big-4: Πληρώστε εσείς τον Κλάτενμπεργκ!(Κι αν δεχτούν μόνο οι δυο;)

Επιστολή στους Big-4 (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) έστειλε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου και ζητάει να πληρώσουν αυτοί τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ αι τους συνεργάτες του! Όχι μόνο τις 300.000 ευρώ, όπως δήλωσε χθες στου Θωμαΐδη, αλλά σχεδόν τα διπλάσια! Δηλαδή, 587.191,93 ευρώ!

Η ΕΠΟ έχει καταβάλλει έως τώρα για τον αρχιδιαιτητή και τους τέσσερις συνεργάτες του ποσό 887.191,93 ευρώ και έχει λάβει μόνο 300.000 ευρώ από την UEFA.

Πουθενά δεν προκύπτει ότι οι «μεγάλοι», επειδή συμφώνησαν στην πρόσληψη του Κλάτενμπεργκ, είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν κιόλας. Αν δεν το κάνουν, τι ακριβώς θα κάνει η ΕΠΟ; Θα τον αφήσει απλήρωτο και θα τον αναγκάσει σε παραίτηση; Σε πολλούς θα άρεσε.

Κι αν δεχτούν οι δυο από τους τέσσερις, θα είναι ηθικό; Η, αν «μεγάλος» δεν δεχτεί να πληρώσει; Διότι ως γνωστόν, ο πλερώνων έχει πάντα δίκαιο.

Αναλυτικά η επιστολή που έστειλε η ΕΠΟ στους «4» αναφέρει τα εξής:

«ΠΡΟΣ

ΠΑΕ ΑΕΚ

ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στη συνεδρίαση της της 8ης Ιουλίου 2020, ενέκρινε και υιοθέτησε την πρόταση των FIFA και UEFA όσον αφορά τη διαδικασία επιλογής του Προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, δίδοντας εκ παραλλήλου το αποκλειστικό δικαίωμα και τη δυνατότητα στις 4 κορυφαίες ομάδες της χώρας να επιλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της ΚΕΔ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο της ΕΠΟ να υπογράψει τη σύμβαση με τον νέο Πρόεδρο της ΚΕΔ και τους συνεργάτες του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής.

Σε συνέχεια προφορικής σας δέσμευσης ενώπιων των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών, διατυπωθείσης κατά τη διαδικασία επιλογής του νέου προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, περί συνεισφοράς των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ΠΑΟΚ στην κάλυψη του κόστους μισθοδοσίας των μελών της νέας ΚΕΔ, σας ενημερώνουμε ότι η μέχρι σήμερα συνολική δαπάνη για τη λειτουργία της ΚΕΔ, από του διορισμού της, ανέρχεται στις 887.191,93 ευρώ, καταβληθέντα εξ ολοκλήρου από πόρους της ΕΠΟ.

Το ποσό αυτό αφορά το σύνολο των δαπανών μισθοδοσίας, φορολογίας, ασφάλισης και λοιπών παροχών για τους κ.κ. Μάρκ Κλάτενμπεργκ, Άλαν Σνόντι, Ζοάο Καπέλα, Τζέικομπ Κόλιν και Στίβεν Μπένετ.

Στην έως σήμερα δαπάνη έχει συμβάλλει μόνο η UEFA με το ποσό των 300.000 ευρώ (10/09/2021).

Σε συνέχεια των προαναφερθεισών δεσμεύσεών σας, με τη σύμφωνη γνώμη των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών, σας παρακαλούμε για την υλοποίησή τους, με την καταβολή του εναπομείναντος ποσού ύψους 587.191,93 ευρώ, με τον τρόπο, απευθείας ή μέσω της Super League 1, που εσείς αποφασίσετε».

Το έγγραφο υπογράφουν ο πρόεδρος Π. Δημητρίου και ο ταμίας Κλ. Τζαφέρης και η Ομοσπονδία το κοινοποίησε στη Super League1 (Γιώργο Μποροβήλο-πρόεδρο), στη FIFA (Νόνταρ Αχαλκάτσι –Διευθυντή τμήματος Ομοσπονδιών Μελών Ευρώπης), στην UEFA (Ζόραν Λάκοβιτς –Διευθυντή Τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών και Μάριο Γεωργίου –Επικεφαλής Υπηρεσιών Εθνικών Ομοσπονδιών) καθώς και στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ.
 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα