ΕΠΣ Ημαθίας: Είχαν άδεια του εισαγγελέα, αλλά όχι του Χαρδαλιά για εκλογές

Περίεργα πράγματα συνέβησαν πριν από μερικές μέρες στην Βέροια!

Η ΕΠΣ Ημαθίας αποφάσισε να διεξάγει εκλογές στις 29/3 με φυσική παρουσία σε υπαίθριο χώρο ξενοδοχείου, ωστόσο, η διαδικασία εξελίχθηκε απροσδόκητα σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση της οικείας Ένωσης.

«Γ) Στα πλαίσια των ανωτέρω διατάξεων η Ένωσή μας προγραμμάτισε την υπαίθρια διεξαγωγή της Γενικής της Συνέλευση την 29.03.2021 σε κήπο ξενοδοχείου, γεγονός το οποίο γνωστοποίησε την 24.03.2021 με έγγραφό της, που νομίμως πρωτοκολλήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, στο οποίο ανέφερε τα αναλυτικά προβλεπόμενα στοιχεία και δεδομένα της νόμιμης υπαίθριας σταθερής συνάθροισης, όπως προβλέπεται στο άρθρο 3 παρ. 1 του ν. 4703/2020.

Δ) Απαγόρευση διεξαγωγής της υπαίθριας συνάθροισης από την Αστυνομική Διεύθυνση προ 24 ωρών όπως ορίζει το άρθρο 10 ουδέποτε εκδόθηκε.

Ε)Την 29.03.2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:50 απεστάλη στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ένωσής μας με κοινοποίηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και στο ΑΤ Βέροιας ένα ανυπόγραφο και χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου ηλεκτρονικό μήνυμα με αποστολέα «generalsecretary@civilprotection.gr» όπου αναγράφεται επί λέξει μεταξύ των άλλων «Επισυνάπτεται το με αριθμό ΦΕΚ 1193/τ.Β/27.03.2021 με ισχύ έως 05.04.2021 σύμφωνα με το οποίο υπάρχει αναστολή συναθροίσεων και ως εκ τούτου απαγορεύεται κάθε είδους διά ζώσης διαδικασίας Γενικών Συνελεύσεων».

Αφορμή για το παραπάνω μήνυμα αποτέλεσε καταγγελία που περιήλθε στην Υπηρεσία σχετικά με την προγραμματισθείσα Γενική Συνέλευση της 29.03.2021.

Άμεσα απαντήσαμε στο ως άνω μήνυμα εκφράζοντας την έκπληξή μας και ζητώντας επιπλέον διευκρινίσεις, όπως επίσης και την ακριβή διάταξη της αναφερόμενης ΚΥΑ όπου στηρίζεται η αναγραφόμενη απαγόρευση, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ισχύ του Ν. 4703/2020 περί υπαιθρίων συναθροίσεων, ο οποίος εφαρμόζεται κανονικά.

Δεν λάβαμε δυστυχώς καμία απάντηση.

ΣΤ) Ο Πρόεδρος της Ένωσής μας συνοδευόμενος από τον νομικό σύμβουλο αυτής επισκέφτηκε το μεσημέρι της 29.03.2021 τόσο την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, όσο και την κ. Εισαγγελέα Υπηρεσίας, όπου άπαντες διαπίστωσαν την νομιμότητα της όλης διαδικασίας, με πιστή τήρηση των νομοθετικών και υγειονομικών διατάξεων.

Ζ) Κατόπιν των ανωτέρω η διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης δρομολογήθηκε κανονικά στις 19:00 παρουσία του ορισθέντος από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας δικηγόρου ως Προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής και είχε ήδη ξεκινήσει η ψηφοφορία. Και όλα αυτά παρουσία 2 περιπολικών που διασφάλιζαν την τάξη και την απόλυτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η) Στις 19:12 εντελώς ξαφνικά εμφανίστηκε ο Ταξίαρχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας και ζήτησε την διακοπή της υπαίθριας Γενικής Συνέλευσης χωρίς να επιδείξει κάποιο έγγραφο ή κάποια σχετική διαταγή ή να αιτιολογήσει την πράξη του αυτή. Να σημειωθεί ότι δεν διαπιστώθηκε κάποια παρανομία ούτε επιβλήθηκε κάποιο πρόστιμο.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι εμείς μελετούμε και εφαρμόζουμε κατά γράμμα τους νόμους, που η Ελληνική Βουλή ψηφίζει και δημοσιεύονται στα ΦΕΚ.

Η Ελληνική Αστυνομία και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας φαίνεται ότι επιλέγουν άλλον τρόπο λειτουργίας.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Στέργιος Μουρτζίλας

Πρόεδρος ΕΠΣ Ημαθίας”

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα