Έρχονται βαρύτερες ποινές για εγκλήματα κατά ανηλίκων, έμφυλη βία και εμπρησμούς δασών

Τι προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο

Η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου δεν επεφύλασσε μόνο τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις για την αύξηση κατά 2%του κατώτατου μισθού αλλά και την εξαγγελία για επερχόμενη αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για μία σειρά διάπραξης υψηλής απαξίας αδικημάτων όπως για παράδειγμα τα εγκλήματα με θύματα ανηλίκους.

Δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη ειπώθηκε συγκεκριμένα ότι βάσει των αλλαγών επί του ισχύοντα Ποινικού Κώδικα που θα εισηγηθεί οσονούπω το υπουργείο Δικαιοσύνης, «στο εξής αυξάνεται η προστασία των ευπαθών και των ανηλίκων, όπως και των θυμάτων κακοποίησης και έμφυλης βίας».

Ο πρωθυπουρογός συμπ΄ρωσε ότι η αυστηροποίηση των ποινών θα αφορά και περιβαλλοντικά εγκλήματα, όπως οι εμπρησμοί δασών, ενώ σε ό,τι αφορά την υπό όρους απόλυση καταδίκων και εδώ τα κριτήρια γίνονται σκληρότερα.

«Πρόκειται με άλλα λόγια» είπε χαρακτηριστικά ο πρόδρος τη κυβέρνησης «για αλλαγές που παρακολουθούν την κοινωνική πραγματικότητα, απαντούν στα ζητούμενα των πολιτών, αποδεικνύουν όμως και την ετοιμότητα αυτής της Κυβέρνησης να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται και να διορθώνει τα λάθη του παρελθόντος».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα