Ερντογάν: “Σημαντικό στάδιο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η συνάντησή μου με τον Μητσοτάκη”

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την Άγκυρα στις 13 Μαΐου, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, για να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο

Στη συνάντηση που θα έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 13 Μαΐου, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκεφτεί την Άγκυρα, αναφέρθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος απέφυγε το κλίμα έντασης, που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την εξαγγελία από την Ελλάδα της δημιουργίας των δυο θαλασσίων πάρκων σε Ιόνιο και Αιγαίο, λέγοντας πως η συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη είναι μια ευκαιρία να βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

«Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη είναι ένα είδος ανταποδοτικής επίσκεψης. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό στάδιο στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας. Θα έχουμε συζητήσεις για το πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας σε πολύ καλύτερη θέση από τη σημερινή» είπε ο Ερντογάν.

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες  επιβεβαίωσε την ημερομηνία συνάντησης με τον Ερντογάν, ενώ μιλώντας για την αντίδραση της Τουρκίας στην προοπτική της Ελλάδας να δημιουργήσει θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκιο και το δίκιο της θάλασσας», συμπληρώνοτνας ότι «μου προκαλεί κι εμένα εντύπωση αυτή η παντελώς αδικαιολόγητη αντίδραση της Τουρκίας». «Θα προχωρήσουμε στην δημιουργία των πάρκων όπως δεσμευτήκαμε στο πρόσφατο συνέδριο στην Αθήνα».

Μιλώντας δε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις επεσήμανε πως «δεν θεωρώ ότι η βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων η οποία είναι αδιαμφισβήτητη και μετρήσιμη οδηγεί στην υπόθεση εργασίας ότι οι θέσεις της Τουρκίας για την ΑΟΖ έχουν αλλάξει και παραμένουν βαθιά προβληματικές για την πατρίδα μας αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει από το να χτίσουμε μια θετική ατζέντα. Αύριο για παράδειγμα θα βρεθώ στη Μυτιλήνη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου υπάρχει ικανοποίηση καθώς Τούρκοι μπορούν να ταξιδεύουν στα νησιά αυτά χωρίς βίζα

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα