Ερώτηση Αμυρά σε Τσακαλώτο για την παραλία Μύλος στην Λευκάδα

Η παρθένα παραλία Μύλος της Λευκάδας βρίσκεται στη 10δα των προτιμήσεων των επισκεπτών του TripAdvisor για το 2018. Τα πλεονεκτήματά της; Τα πεντακάθαρα νερά της, η αμόλυντη παραλία της από ανθρώπινη παρέμβαση και η τεράστια οικολογική της αξία λόγω των αποικιών σπάνιων αμμόφιλων, όπως ο «Κρίνος της Θάλασσας» που έχει καταγραφεί σε 34 περιοχές Natura. Όλα αυτά όμως γίνονται παρελθόν!

Ομπρέλες και ξαπλώστρες απλώθηκαν παντού, αλλάζοντας τελείως το τοπίο που ως χθες υμνούνταν ως μοναδικό και παρθένο. Εργάτες εθεάθησαν να ετοιμάζονται να τσιμεντώσουν κομμάτι της παραλίας στο βωμό του κέρδους καταπατώντας κάθε νομοθεσία περί προστασίας του αιγιαλού και του οικοσυστήματος.

Οι κάτοικοι και η Δημοτική Αρχή διαμαρτύρονται σφόδρα και στέλνουν καταγγελίες κι επιστολές στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.) που διαχειρίζεται τη δημόσια ακίνητη περιουσία, καθώς και την Κτηματική Υπηρεσία Λευκάδας αλλά άκρη δεν βγάζουν.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή καλεί τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να τοποθετηθεί σχετικά, να διερευνήσει και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η παραλία Μύλος του Αγίου Νικήτα στη Λευκάδα να παραμείνει όπως είναι χαραγμένη στα μάτια όλων μας, παρθένα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα