Ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για τους μετακλητούς υπαλλήλους

Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε τη πρώτη ερώτηση στην Βουλή στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο. Το ΚΙΝΑΛ με ερώτηση, στην οποία την υπογράφουν όλοι οι βουλευτές του θέτει το ζήτημα του εξορθολογισμού και της μείωσης των μετακλητών υπαλλήλων.

Η ερώτηση του ΚΙΝΑΛ απευθύνεται στο σύνολο των υπουργών και μέσω αυτής επιτίθεται και στον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός, ότι στην πρωθυπουργική του θητεία αυξήθηκαν οι μετακλητοί υπάλληλοι. Κι όπως τονίζει: “Από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρχικά και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-προθύμων ακολούθως, αυξήθηκαν θεαματικά οι θέσεις γενικών γραμματέων, ειδικών γραμματέων, διοικητικών γραμματέων, τομεακών γραμματέων και των αναπληρωτών τους, ειδικών συμβούλων, ειδικών συνεργατών, και πάσης φύσεως μετακλητών υπαλλήλων και γενικότερα υπαλλήλων που εξαιρούνται από τη μονιμότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2015 έως και το 2019 εκδόθηκαν πάνω από 14 αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου που αφορούσαν αυξήσεις των θέσεων του προσωπικού των ανωτέρω κατηγοριών που επικουρούσαν τα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και κατείχαν κυβερνητικές θέσεις. Επίσης, συχνά είδαν το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις κάλυψης των θέσεων αυτών όχι απλώς από κομματικούς φίλους και στελέχη των συγκυβερνώντων κομμάτων, αλλά και από συγγενείς και προσωπικούς φίλους των κυβερνητικών στελεχών”.

Στην ερώτηση του το ΚΙΝΑΛ ζητά να μάθει από τους υπουργούς πόσοι είναι ακριβώς οι μετακλητοί που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το πως θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα των μετακλητών υπαλλήλων, των αμίσθων συμβούλων και των αποσπασμένων υπαλλήλων σε Γραφεία κυβερνητικών στελεχών.

Επίσης οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ζητούν να μάθουν σε ποιες άμεσες και συγκεκριμένες ενέργειες θα προβούν οι υπουργοί ώστε να περιοριστεί το δημοσιονομικό κόστος που επέρχεται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού από το προσωπικό των ανωτέρω κατηγοριών.

Διαβάστε επίσης